A Clintel leleplezi a klímahisztéria keltőit

A Clintel üzenete a COP26-on részt vevő nemzeti politikusoknak és világvezetőknek. A felvilágosult, azaz a klímavészhelyzet rögeszméjét mellőző tudósokból álló nemzetközi szervezet leleplezi a hisztériakeltő propagandát.
Kőkemény tények szerint a globális felmelegedés NEM katasztrofális, következésképp NINCS klímavészhelyzet. Szíveskedjenek felhagyni a félelemkeltő üzengetésekkel! A félelem mindig rossz döntésekhez vezet, és ami a legrosszabb: tönkreteszi fiataljaink elméjét. Inspirálják őket inkább pozitív szemlélettel! – írja a Clintel közleménye, amelyet a COP26-on résztvevő szakértőknek írtak.

Az éghajlati összkép szerint hullámhegyeken és -völgyeken keresztül lassan-lassan egy újabb nagy eljegesedés felé haladunk. Az úgynevezett kis jégkorszakból való kilábalás jótékony hatással volt az emberiségre és a természetre. Élvezzék a mai, viszonylag kedvező éghajlatot! Valamikor a jövőben ismét átlépünk egy hidegebb szakaszba, és végül egy új, nagy eljegesedésbe.

Az éghajlati összkép azt is elárulja, hogy a hőhullámokkal és hidegfrontokkal, aszályokkal és árvizekkel, hurrikánokkal és hóviharokkal s a többivel járó szélsőséges időjárás a Föld mindenkori éghajlatának elmaradhatatlan része. Hagyjanak fel a félelemkeltő tervekhez illeszkedő időjárási eseményekből való szemezgetéssel!

Évtizedekre visszamenő természeti megfigyelések szerint az IPCC klímamodelljeit súlyos félreértés lenne tárgyilagos tudományként elfogadni. A valóság az, hogy a CO2-kibocsátás változásai elhanyagolható hatással vannak a Föld időjárására és éghajlatára. Az is a valóság része, hogy a tengerszint-emelkedés évszázadok óta stabilan csekély mértékű.

A CO2 nem szennyezőanyag.

Nélkülözhetetlen mindenféle földi életformához.

A fotoszintézis: áldás. A nagyobb CO2-koncentráció jótékony hatással van a természetre, zöldebbé teszi a Földet. A mezőgazdaság számára is előnyös, mert világszerte növeli a terméshozamot, lehetővé téve a világban tapasztalható éhezés leküzdését.

Kérjük, hagyjanak fel a 2015-ös párizsi klímaegyezmény szolgai követésével! Az ugyanis félelemre épül, és csupán az a következménye, hogy elszegényíti a világ nemzeteit. Dolgozzanak ki inkább konkrét éghajlati alkalmazkodási terveket, együttműködésben az érintett régiókkal! A globális visszafogásra (mitigációra) irányuló politikák rendkívül sokba kerülnek, és soha egyetlen életet nem mentettek meg. A nemzeti alkalmazkodási (adaptációs) tervek az éghajlatváltozás okaitól függetlenül működnek, bármi is legyen az éghajlatváltozás oka.

A szél- és napenergia csekély szerepet képes játszani az energia-átállásban. A növekvő energiaigények kielégítésére tiszta fosszilis tüzelőanyagot célszerű használni, különösen a fejlődő országokban. Mindeközben világméretű együttműködésben kellene kifejleszteni a jövő nukleáris erőműveit, valamint az új tárolási és szállítási technológiákat. Ez ugyanis az általános jólét előfeltétele.

Kérjük, olvassák el a Clintel Globális Éghajlati Nyilatkozatát (WCD, www.clintel.org) is!

A Clintel nagykövetei és WCD aláírói nevében:

Dr. A. J. (Guus) Berkhout, a Clintel elnöke,
geofizikus emeritus professzor, a Holland
Királyi Művészeti és Tudományos Akadémia (KNAW)
tagja, a Holland Mérnöki Akadémia (AcTI) tiszteleti tagja

Kép: guardian.ng