A 29. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat 

A Magyar Innovációs Szövetség 29. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve.

A 2021. február 10-i határidőre 69 pályázatot küldtek be a gazdasági társaságok. A legnépszerűbb szakterületek az informatika és szoftver, az agrárium és az egészségipar voltak. A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, mely neves szakemberekből, professzorokból állt, testületileg, titkos szavazással hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2020. év legjelentősebb innovációit:

  • A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, 

a Terrosa®, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért.

  • A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (ITM) az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült 
  • automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. 
  • A 2020. évi Informatikai Innovációs Díjban (ITM) a Tungsram Operations Kft. részesült 

a vállalat hagyományos képességeinek újrahasznosításáért innovatív területeken (wolframszál fejlesztés, fenntartható és biztonságos élelmiszertermelés). 

  • A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban (NKFIH) a TEQBALL Kft. részesült 

a TEQ LITE, a tömeggyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 

  • A 2020. évi Agrár Innovációs Díjban (AM) a KITE Zrt. részesült 

Precíziós Gazdálkodási Rendszere (PGR) létrehozásáért

  • A 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban (AM) a MOL Nyrt. részesült 

Co-Processing eljárásáért, mely biológiai eredetű és fosszilis hulladék alapanyagok együttes átalakítását jelenti gázolajokká. 

  • Az SZTNH 2020. évi Innovációs Díjában a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült 

a számos szabadalommal védett univerzális lepárló berendezéséért, mely aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel rendelkezik. 

  • Az MKIK 2020. évi Innovációs Díjában a Graboplast Padlógyártó Zrt. részesült 

különleges tulajdonságú padló fejlesztésekért (önfertőtlenítő felületű közületi padló, tömör és habszerkezetű rétegekből felépülő versenysportpadló).

  • A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a Femmetex Hungary Kft. részesült 

a this is Redy intim női alsóneműért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 9 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.