Ifjúsági Innovációs Verseny

Ötmillió forint jutalmat osztanak ki azon legeredményesebb kreatív fiatalok között, akik 2021. november 25-ig beadják nevezésüket. A kidolgozandó vagy megoldandó természettudományi ötlet, feladat legfeljebb kétoldalas vázlatával lehet nevezni. A felkészítő tanárok és középiskolák szintén kiemelt támogatásban (10-10 M Ft) részesülhetnek – jelentette a Présháznak a Magyar Innovációs Szövetség.

A Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával meghirdetett 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny beadási határideje
2021. november 25-én, 15 órakor lejár.

A Versenyen 14-19 éves fiatalok indulhatnak önálló tervvel.

Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is – hívja fel a figyelmet a Présházhoz elküldött MISZ-anyag.

A kidolgozandó vagy megoldandó természettudományi ötlet, feladat legfeljebb kétoldalas vázlatával lehet nevezni.

Az idei kiírás szerint a kreatív fiatalok között összesen ötmillió forint jutalmat osztanak ki, a dobogós helyezés 100 többletpontot fog érni a 2022. évi egyetemi felvételi eljárás során.

A legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák szintén kiemelt támogatásban (10-10 M Ft) részesülnek.

A legjobbak rangos nemzetközi versenyekre juthatnak el, pl. az EU Fiatal Tudósok Versenyére, az Egyesült Államokban rendezendő tudományos versenyek olimpiájára (Regeneron ISEF), valamint szakmai utakon, akár a Nobel-díj átadási ünnepségén is részt vehetnek.

Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenes üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

A jelentkezés részletei: www.innovacio.hu – rögzíti a Présházhoz elküldött jelentés.