Az EU emberellenes machinációja

Az elmúlt évben nemzetközi tiltakozó kampányt kezdeményeztünk az Isztambuli Egyezmény Európai Unió általi ratifikációja ellen, mert az a családon belüli erőszak ürügyén a tagállamokra kényszeríti a genderideológiát – írja a Présházhoz eljuttatott  közleményében az Ordo Iuris intézet.

Az Európai Bizottság elnökéhez Ursula von der Leyenhez az európai szellemi önvédelem  címére intézett petíción ott volt sokak aláírás. Az Isztambuli Egyezmény azonban nem egyedüli példa az uniós intézmények radikális ideológizációjában.

Már ma tiltakoznunk kell a következő sokkoló machináció szemben, amelyeket meg fognak próbálni ránk kényszeríteni.

Már június 23-án az Európai Parlamentben elkövetkezik az abortuszt „emberi jognak” elismerő machináció áterőltetésének soron következő próbája, mégpedig a „reprodukciós és szexuális jogok” megtévesztő koncepciójában. Hasonló dokumentum elfogadásáról szavaztak már 2013-ban az európai képviselők, amikor az Európai Parlament napirendjére került az Estrela Jelentés. Az abortuszpárti machináció akkor fel lett hangosítva és óriási társadalmi ellenállásba ütközött, aminek köszönhetően sikerült blokkolni és egy, az Európai Konzervatívok és Reformerek készítette alternatív határozattal felváltani.

Ma különösebb mediális hangoskodás nélkül az Európai Parlament napirendjére került egy, az intézmény egész történetében a legradikálisabb abortuszpárti határozat tervezete. A Maticia Jelentés jogtalanul szólítja fel a tagállamokat az abortuszhoz való jogosultság általános biztosítására, a vulgáris szexuális felvilágosítás bevezetésére és az orvosok számára a lelkiismereti záradék korlátozására. A szövegben az a sugalmazás is megjelenik, mely szerint az Unió összes államának finanszírozni kellene a „nem megváltoztatásának” sebészeti kezelését. A javaslattal szembeni ellenkezést a jelentés szerzői a „demokratikus értékek megsértésének” nevezték és követelik kifejezése lehetőségeinek a korlátozását.

Ez a dokumentum azonban nem csak az élettel, családdal, házassággal, gyermekek ártatlanságával és az uniós tagállamok szuverenitásával szembeni támadás, hanem támadás a szólás szabadsága és lelkiismereti szabadság ellen is, melyek pedig az egész demokratikus rendszer alapjai.

Sürgősen meg kell mutatni az európai képviselőknek a radikális ideológiával szembeszálló társadalmi ellenállás méreteit. Csakis a tömeges társadalmi tiltakozás tarthatja vissza az európai képviselőket az uniós alapszerződések megsértésétől – emeli ki a Présházhoz eljuttatott közleményében az Ordo Iuris.