Attila lerohanja Franciaországot

La Gazzetta: „Attila lerohanja Franciaországot, és az 1600 évvel ezelőtti eredetihez hasonlóan csak nagy nehezen sikerül visszaverni” – ezzel a kis történelmi kitekintéssel tiszteleg Fiola Attila és a magyar csapat teljesítménye előtt Olaszország legnagyobb napilapjának internetes portálja.

Az olasz újságírók szerint Fiola fél órára Európa leghíresebb személye lett, és csak Griezmann gólja akadályozta meg, hogy megszülessen az Eb eddigi legnagyobb meglepetése. A portál kiemelte, hogy a Puskás Arénába kilátogató 5700 francia szurkoló eltűnt az 57 ezer magyar között.

A magyar csapattal kapcsolatban pedig kijelentette, hogy a mérkőzés ráerősített arra a benyomásra, amit a magyar csapat az elejétől sugárzott magáról: technikai szempontból limitált képességekkel, de szinte háromszoros energiával lépnek pályára a játékosok.

Daily Mail

A modernkori magyar futballtörténelem egyik legnagyobb eredményének nevezi a világbajnok elleni döntetlent a Daily Mail online portálja. Az oldal írói részletesen beszámoltak a stadionban uralkodó fergeteges hangulatról, a gól utáni felszabadult ünneplésről – többek között egy örömmámorban pályára repülő WC-papír gurigát is említenek… A brit orgánum szerint az arénában keltett hangzavar akár az UEFA döntéshozókig is elhallatszódhat, és már most meggyőzheti őket arról, hogy a döntőket is áthelyezzék Budapestre. „Franciaország megmentett egy pontot, és a kiesés nem valós veszély, de a legyőzhetetlenség mítoszán a magyar csapat csorbát ejtett” – zárja a tudósítását a portál.

mandiner.hu