Hét Magyar Örökség-díj az Akadémián

Átadták a Magyar Örökség-díjakat a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében Budapesten, az elismeréssel ezúttal is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét tüntették ki.

A díjban részesül a Gállné Gróth Ilona által alapított Ringató módszer, amelyet az ünnepségen Solymosi Tari Emőke, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a Művészetelméleti Tagozat vezetőjének írása alapján Böszörményi Gergely, a Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke laudált. A díjazott előzőleg „megénekeltette” a népes – és lelkes – közönséget, emlékezetes élményt szerezve.

Elismerésben részesül Abrudbánya példaértékű küzdelme a magyarság megmaradásáért, amelyről Szőcs Gyula Kálmán szülész-nőgyógyász főorvos, igazságügyi orvosszakértő, az Abrudbányai Magyar Egyesület magyarországi képviselője mondta el értékelését.

A díjat Kopenetz Loránd Márton, a helyi magyar hagyományőrző civil szervezet elnöke, az erdélyi Fehér megye bányavárosában dolgozó gyógyszerész vette át: a civil vezető és az Abrudbányáról érkezett népes magyar csapat hatalmas vastapsban részesült.

A teljes anyag.