A szeretet civilizációjáért küzdünk

A katekizmus szerint a keresztény embernek „tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel” kell a homoszexuális hajlammal élő ember felé fordulnia – rögzíti Koronkai Zoltán jezsuita szerzetes. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Zoltán atya, újabban a pedofíliát is el akarja fogadtatni a társadalommal az LMBTQ-extremitás, pontosabban a mögöttük bújó titkos agytröszt. Csakhogy a pedofil bűnözők gyerekeket tesznek tönkre. Itt kemény ütközést kell vállalni, hogyan egyeztessük össze ezt a kereszténység tartsd oda a másik orcádat is elvével?

– Az evangéliumban azért az is szerepel, hogy a kicsinyek megbotránkoztatása (Lk 17, 2) milyen súlyos bűnnek számít Isten szemében. A Bibliában a szegények, kicsinyek, gyermekek mint Isten különleges védelmét élvező személyek szerepelnek, akik iránt fokozott felelőséggel kell vállalnunk.

De azt hiszem, hogy a Bibliától függetlenül minden jó szándékú ember számára evidencia, hogy a gyermekeknek joguk van a békés gyermekkorhoz és szükséges, hogy a közösség, a társadalom megvédje őket mindazon hatásoktól, amelyek az egészséges fejlődésüket veszélyezteti.

Kép: arckepcsarnok.jezsuita.hu

A teljes interjú: