Kocsmapolitikával a városházára

„…lapáttal fogjuk agyonverni.” Egy szélsőséges politikus fogalmazott így választási ellenfelére utalva. A politikus, aki lapáttal vizionálta agyonverni vetélytársát, most áldozati szerepbe süllyedt. Bánó Attila publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, a vetélytársának lapátos agyonverését vizionáló szélsőséges a manipulációk közé sorolta, hogy a fideszes delegáltakkal feltöltött NVB “nem a választások tisztaságát, hanem a szennyes manipulációt szolgálja”. Miért tudhatta, hogy következmények nélkül vádolhat meg becsületes embereket?

– A lapáttal való agyonverést egy később kiszivárgott hangfelvétel szerint Karácsony Gergely főpolgármester helyezte kilátásba Vitézy Dávidnak arra az esetre, ha vele szemben indul a főpolgármesteri posztért. Erről az a véleményem, hogy kocsmai környezetben vagy bűnözői körökben megszokott lehet az ilyen stílus, de a politika világában ez főként a baloldalra jellemző.

Mondhatjuk persze, hogy magánbeszélgetések során sok minden elhangzik, ami nyilvánosan nem vállalható, viszont Karácsonnyal kapcsolatban eszünkbe jut egy öt évvel ezelőtt kiszivárgott hangfelvétel is, amelyen ez hangzott el tőle: „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak”.

A teljes anyag.