Ukázt kapott az Európai Bíróság?

Az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert “nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó unión kívüli országok állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén. Dr. Boros Imre közgazdásznak, volt miniszternek tett föl kérdéseket a Présház.

– Miniszter úr, az Európai Unió a jogállamiság durva megsértésével visszatart pénzeket hazánktól. Ezt most megfejeli azzal, hogy hatalmas összeget követel tőlünk. Pénzügyi terrornak, vagy pénzügyi hadüzenetnek tekinthetjük a luxembourgi döntést?

– Itt az ideje a világos beszédnek. Amúgy az atlanti spekulánsok miként járhatnak  ki-be  a Bizottsághoz? Tán ott van valami hivatalos „dolguk”? Nyilván dolguk, főként hivatalos nincs, de feladatokat azért  adnak, amiket a Bizottság végre is hajt. Szóval már így működik a háttérhatalom. Nagyon  már nem is titkolják.

– A pénzügyi követeléssel az EU a migránsok befogadására akarja kényszerítni hazánkat. Kiknek a parancsát teljesítik?

– Az EU-t irányító háttérerők (a láthatatlan magánpénz-világbirodalom) eszeveszett sietségben vannak, mert érzik, hogy elérkezik a nagy változások szele. Minden követ megmozgatnak, hogy legalább lassítsák a változást. Lekötelezett csicskáikon – mint amilyen az Európai Bíróság is – keresztül játszi könnyedséggel intézik ügyeiket, mert ezek tőlük függnek (oda csak nekik tetsző bírók kerülhetnek) és a jogszabályokat is mellőzve hozhatnak döntéseket. Jelen esetben a konkrét ukázt is megkaphatták. Normál esetben aki feljelent, meg is jelöli a büntetés   mértékét – mint jelen esetben az EB is tette ezt – a „bíróság” felső értékként kezeli. Ez 3 milliárd forint volt, és nem 200 millió euró.

– Ez a luxembourgi fenyegetés mennyiben bizonyítja, hogy a világháború már tart, noha egyes frontokon nem véres öldöklés zajlik, hanem pénzfegyvereket vetnek be?

– A liberális dogma  ugye úgy szól, hogy a bíróság jogerős döntése ellen mindenkinek kuss. Mi szerintem nem fogunk fizetni. A Bíróság a 200 milliárdot végrehajtásra az EB-nek adja, de a Tanácshoz is kerül majd. Szóval várható, hogy az egészből egy hatalmas végeláthatatlan kalamajka lesz. Közben viszont új vezérkar lesz az EU-ban.

Molnár Pál

Kép: civilek.info