„Zavaros a Tisza vize, nem tiszta”

A Magyar Péter féle párt vasárnapi kampányzáróján a lelkes hívek ugyan nem ezt az ismert népdalt énekelték, hanem az „Árad a Tisza” szlogent skandálták, noha stílszerűbb lett volna a népdal szövegét idézni.

De az „Árad a Tisza” harsogásával egyébként sincs minden rendben. Petőfi Sándor verse örök emléket állított a magyarok kedves folyójának. A Tiszának szépségét, hangulatát idézve, pl. „Szegény Tisza miért is bántjátok? Annyi rosszat kiabáltok róla, s ő a föld legjámborabb folyója”. De a Petőfi versből  a Tisza folyó másik arcát is megismerhetjük:   „Mint az őrült, ki letépte láncát, vágtatott a Tisza a rónán át, zúgva, bőgve törte át a gátot, el akarta nyelni a világot”

A Tisza Párt másik arcát még kevésbé emlegetik, de majd megemlegetik, megemlegetjük.

A Magyar féle Tisza Párt a vasárnapi EU-parlamenti választáson nagyot szakított, hatalmas sikert aratva 7 képviselőjét küldték a választók a brüsszeli testületbe. A lista első helyén magával a Párt alelnök nagyfőnökével, aki azonban –  állítólag  –  nem is akar a brüsszeli elvbarátaihoz csatlakozni, mert inkább itthon kívánja a „vizet zavarni”.  Pedig bizonyára jobban érezné magát a többi, várhatóan hozzá hasonló képviselőtársa között. De őkelme inkább itthon akarja legyűrni a NER-t és egy füst alatt megnyerni a 2026-os országgyűlési választást is. A vasárnapi EU parlamenti választási sikere után alább már nem adja.

De mi is az ellenzék és főleg az egykori NER-lovag baja a NER-rel, vagyis a Nemzeti Együttműködés Rendszerével? A Nemzettel, vagy az Együttműködéssel, vagy a Rendszerrel van problémájuk?

A 2010 évi ogy. választás után fogadta el az  Országgyűlés a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amelynek  politikai krédója, hogy „Legyen béke, szabadság és egyetértés. Célja pedig, hogy a politikai életben az absztrakt ideológiák helyett a nemzeti ügyeket szem előtt tartó pragmatikus kormányzást érvényesítsék.” 

Miért is kellene ezt a jogelvet, ezt a kormányzási hitvallást lerombolni? És mit kellene a helyére állítani? A gender-ideológát, az illegális bevándorlás kultuszát, a Globalista Birodalom feltétel nélküli kiszolgálását, akár  az országunk belerokkanása, sőt háborúba vonulása árán is? Na, nehogy már!

Már 14 éve bevált, jól működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER). Attól tartok, hogy a Tisza Párt lázasan csápoló rajongóinak  és szavazóinak fogalmuk sincs arról, hogy a Vezér által meghirdetett NER elleni kíméletlen harc mit takar, mit akar lerombolni és mit akar a helyébe állítani.  Az alelnök Nagyfőnök a NER gyakorlata helyett milyen politikai krédót követne, milyen programot állítana a Tisza Pártjával? Vélhetően azt, amit a Párt működésének anyagi feltételeit biztosító globalista birodalmi gazdák kívánnak.

Budapest, 2024. június 11.

Dr. Somogyi János