Innovatív iskolák

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett, 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjét a BME Q épület aulájában, mely szabadon látogatható május 31-én és június 1-én. A megnyitón Magyarország legkiválóbb, innovatív iskoláit is díjazták.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjének ünnepélyes megnyitójára 2024. május 31-én került sor a BME Q épületében. A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást Dr. Czigány Tibor, BME rektora nyitotta meg. Dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnökének ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Pölöskei Gáborné, a szakképzésért felelős helyettes államtitkár közreműködésével.

A megnyitón Magyarország legkiválóbb, innovatív iskoláit is díjazták, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek a természettudományos szakkörök működtetésére és a kreatív tehetségek támogatására.

A teljes anyag.

Pakucs János, a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia szervezőbizottságának elnöke beszédet mond a verseny döntőjének megnyitóján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2024. május 31-én. MTI/Hegedüs Róbert