Nyugat-Európa „debilizálódása”

Az Európai Unió (EU) a jogalkotás eszközével élve a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság radikális, durva korlátozása érdekében lép fel – hangzott el a Szólásszabadság című konferencián Budapesten. Lóránt Károly közgazdászt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Lóránt úr, az uniós előterjesztés felvenné az uniós bűncselekmények közé és kiterjesztené a gyűlöletbeszéd fogalmát: a szabály a genderbolondériával kapcsolatos kritikus megnyilatkozásokat is uniós gyűlöletbeszédnek nyilvánítaná. Így például a magyar alaptörvény azon rendelkezése, hogy “az anya nő, az apa férfi”, gyűlöletkeltésre alkalmas kinyilatkoztatás lehet. Annak idején egy másik unióban nem tették kötelezővé az elmebetegséget, igaz, ők tankáradatot zúdítottak az országra l956 novemberében. Mikor züllik ugyanilyen mélyre a korrupt brüsszeli garnitúra?

– Ha az ember hosszabb idő távlatában nézi a változásokat, Nyugat-Európa „debilizálódása” teljesen nyilvánvaló és én itt nem csak érdekeket (például hatalomkiélési motivációt) látok, hanem társadalmi szintű mentális degradálódást, olyan viselkedést, ami semmilyen racionális érvvel, legyen az esetleg bármennyire elitélendő (például nyereségvágy) nem indokolható.

A mostani időszakot talán a kis jégkorszak boszorkányüldözésével, zsidó pogromjaival lehetne összehasonlítani, amikor sokan őszintén hittek abban, hogy emberek, sőt állatok (fekete macska) kivégzésével a haragvó Istent megbékíthetik és jobb lesz az időjárás, nem sújtja aszály, vagy jégeső a termést, nem tizedeli halálos kór az embereket. Egyszer annak is vége szakadt, most is el fogjuk érni a mélypontot, azután hirtelen jön majd a megvilágosodás, amikor az emberek tömegével merik kimondani az igazságot, és az ostobaság elveszti az emberek feletti hatalmát. Nehéz megmondani, hogy ez mikor következik be, de a Nyugat-Európában elkezdődött sztrájkmozgalom már arra utal, hogy az emberek kezdik elveszteni türelmüket a vezetés ostobaságaival szemben.

A teljes anyag