Pozsgai Zsolt sikere Las Vegasban

A szeptember 28-30 között Las Vegasban megrendezett VEGAS MOVIE AWARDS nemzetközi filmfesztiválon Pozsgai Zsolt a Zsűri Díját nyerte el két filmjére is. A Megszállottak /The Devoted/ és a magyar Golgota /Darking way/ a két évig tartó fesztiválon már megnyerte a féléves díjakat a legjobb drámai film és a legjobb inspiratív film kategóriában.

 

Minden második évben tartanak egy nagyszabású gálát Las Vegasban, ahol az évközben nyert filmek a fődíjakért versenyezhetnek. Idén először volt magyar film a fesztiválon, és mindjárt kettő is a döntőben, erre még nem volt példa.

A zsűri döntése értelmében mindkét film megkapja a zsűri különdíját, ami egyben elismerés Pozsgai Zsolt rendezői munkásságának is.

A rendezőt meghívták Las Vegasba, a gálán személyesen vette át az elismeréseket.

Ez a magyar történelmi filmek újabb sikere. A Magyar Golgota Török Ignác aradi vártanúról, a Megszállottak pedig Kálvinról szól.

 

Ez a díj már a sokadik a filmek esetében, a Magyar Golgota közel háromszáz nemzetközi díjjal büszkélkedhet, a Duna Televízióban az Aradi Véranúk tiszteletére október 8-án vasárnap látható 21 órakor.

Képeinken a díjátadó pillanatai.

Présház