Védeni kell a civilizációt a pusztító rögeszmék ellen

Az amerikai Médiakutató Központ (Media Research Center, MRC) által létrehozott szólásszabadság-párti ernyőszervezet, a Szövetség a Szólásszabadságért (Free Speech Alliance, FSA) bejelentette az Alapjogokért Központ csatlakozását. Koskovics Zoltánnak, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzőjének tett föl kérdéseket a Gondola.

– Koskovics úr, az amerikai kormány kényszert alkalmazott és összejátszott a közösségimédia-vállalatokkal a szabadságjogok cenzúrázására és eltiprására – állapította meg L. Brent Bozell, a Médiakutató Központ alapító elnöke. Az atlanti tengely országaiban azonban továbbra is az USA a demokrácia mintaállama. Ezt a meggyökeresedett hiedelmet hogyan lehet a tudományosan tisztázott tények valóságára cserélni?

– Tény, hogy nem az amerikai demokrácia aranykorát éljük. Korai lenne azonban temetni a szabadság eszméjét az Egyesült Államokban, különösen európai összevetésben. Az EU vezető hatalmában, Németországban lényegében semmilyen politikai ellenállás nincs a hagyományos pártok körében a balliberális tábor hegemonizáló törekvéseivel szemben.

A magukat „kereszténydemokratának” mondó pártok is zokszó nélkül elfogadják a progresszív fősodor véleménymonopóliumát. Ehhez képest az Egyesült Államokban azért van ok az optimizmusra is. Igaz, hogy a jelenlegi demokrata vezetés önkényuralmi eszközök alkalmazásától sem riad vissza.

A teljes interjú.

Kép: hirtv