Amerikában is díjazták a Mindszenty-filmet

A floridai nemzetközi keresztény film- és zenei fesztiválon, melyre idén május 6-9 között került sor, a Mindszenty Józsefről szóló, angol címen RED FAUST című film a legjobb külföldi film díját kapta. Mivel idén nem adtak ki legjobb amerikai filmet, ez egyben a fesztivál legjobb filmje is. A szervezők szerint 280 film közül választották a döntőbe a filmet.

2023 Winners – International Christian Film Festival (internationalcff.org)

Az ICFF, azaz International Christian Film and Music Festival a keresztény művészeti fesztiválok között világviszonylatban a legjelentősebb, évente egy alkalommal rendeztetik meg ünnepélyes külsőségek mellett, ismert amerikai színészek, alkotók részvételével.

A RED FAUST magyar címen Szeretlek, Faust film írója és rendezője Pozsgai Zsolt, operatőr Győri Márk, főszereplők Lux Ádám, Kautzky Armand, ifj. Jászai László, Fazekas Andrea, Fazekas Zsuzsa, Tóth Tamás. Producer Sipos József.

A filmet a rendező a budapesti Terror Háza Múzeumban forgatta, kihasználva a múzeum minden terét és szegletét jó pár évvel ezelőtt. Akkor mint tévéfilm készült el, de 2022 végén a rendező a filmet nagyjátékfilmmé alakította, új elemeket forgatott, új utómunkát végzett, így állt össze a fesztiválokra is alkalmas változat.

A filmnek nem ez az első nemzetközi díja, ám ez a legjelentősebb.

Január óta díjakat kapott Los Angelesben, Brünnben, Brüsszelben, Indiában és még számos fesztiválon.