/

Alvilági jellegű a brüsszeli zsarolás

A magyar miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormányon múlik, akkor nincs illegális migráció, nincs háború és a gyermekvédelem ügyében is kitartunk. Erre Daniel Freund zöld párti EP-képviselő nyersen és egyszerűen annyit reagált, hogy akkor nincs uniós pénz Magyarországnak. Bánó Attila publicistának, történelmi ismeretterjesztő könyvek írójának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, a zsaroló eléri céljait, majd újabb és újabb feltételeket szab. Miért tipikusan alvilági stílus ez?

− A kérdés jogos, mert az uniós pénzek visszatartásával Magyarországot valóban zsarolja a balliberális brüsszeli vezetés. A tudatosan jogellenes és primitív magatartással kapcsolatban nem túlzás alvilági stílusról beszélni, mert a zsarolás egyfajta erőszakos cselekmény, amelyhez gyakran folyamodik az alvilág, esetünkben a politikai alvilág.

A politika vonatkozásában semmin sem csodálkozhatunk. A baloldalnak félelmetesen nagy támogatói vannak, a hatalmi és a gazdasági érdekek pedig mindent felülírnak. Ezek érvényesítéséhez gyakran a legaljasabb eszközöket is bevetik a résztvevők. Az európai baloldal módszereinek láttán teljesen nyilvánvaló, hogy ez a kettős mércét előszeretettel alkalmazó, korrupciós ügyekkel terhelt társaság nem riad vissza a különösen aljas és gátlástalan eszközök bevetésétől.

A teljes interjú

Kép: Bánó Attila archív