Kékkőn, az ősi Balassa-fészekben

A szentmise főcelebránsa Nagy András udvardi esperesplébános, a Remény főszerkesztő-helyettese volt, segítői pedig Parák József ipolynyéki esperesplébános, püspöki helynök, valamint a helyi szlovák atya, Jozef Baláž voltak. Az evangéliumban Szent Máté szavai ébresztgették lelkünk alvó állapotát, a két fiúról szóló példabeszédben pedig önmagunkra ismerhettünk – írja a felvidéki Remény című újság.

A szentmise után, a vár múzeumának egyik kis termében agapéra gyűltek össze a jelenlévők. Molnár Pál, a Balassi Kard Művészeti Alapítvány elnöke megköszönte a lehetőséget, hogy ezen a történelmi szakrális helyen tarthatták meg a kardok megszentelését. Dr. Csámpai Ottó a Visegrádi Szent György Lovagrend Felvidéki Nagypriorátusának vezetője pedig a múzeum igazgatónőjének, Helena Ferencovának és a helyi plébános úrnak köszönte meg a segítséget.

A Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díj átadása nagy esemény, hiszen az elismerő szeretet fényét adja, mely boldog, lelki örömmé változik úgy az átadónak, mint az elfogadónak.

A teljes anyag.