Véres küzdelmek a Demokrácia Védvonalon

A migránsok egyre agresszívebbek, az idén 15 rendőr és 29 honvéd sérült meg támadásaik következtében – jelentették be a határvadászok védelmi feladatának kiteljesítésekor. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, a rendőreinket és honvédeinket ért katonai jellegű támadásról csak a határvadászok ünnepélyes beiktatása alkalmával szereztünk hivatalosan tudomást. Ezt a fajsúlyos közérdekű adatot kik miatt kellett eddig eltitkolni a magyar társadalom elől?

– A magyar „demokratikus” határvédelem újkori egyik anomáliája, hogy az agresszív illegális határsértők közül a határ megtámadása során senki sem sérül meg, csak a védők között vannak sebesültek. Amíg a határsértéssel büntetlenül akár századszor is próbálkozható illegális betolakodni szándékozó migránsokat a magyar határőrök csak visszakísérgetik a szerb-magyar határszakaszra, addig nem fog változni semmi sem a milliárdokért fenntartott határvédelemben.

Talán, ha majd Szerbia déli határára tevődik át a magyar-szerb határ hatékonyságának megfelelő védelem, csak akkor változhat kedvezőbbé a magyar határhelyzet. Annak nincsen különösebb hírértéke, hogy 15-30 határvédőt sebesítettek meg az agresszív betolakodók, mert ez sem a brüsszeli eu-s elitet, sem a hazai ellenzéki szekértolóikat egyáltalán nem hatja meg, a magyar társadalom pedig inkább kedvezőnek ítéli meg, hogy a hős honvédek és rendőrök közül viszonylag kevesen szenvedtek sérülést a százezres nagyságrendű agresszív illegális migránsok elleni küzdelemben.

A teljes interjú.

Kép: archív