Európának képzelte magát a szélőséges bajor kormányfő

Az olaszországi parlamenti választás eredménye nem jó Európának – jelentette ki Markus Söder bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke hétfőn Münchenben. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédet, politikai publicistát kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, egy szélsőséges bajor politikus bejelentette, hogy egy demokratikus választás eredménye nem jó Európának. Azaz kifejezte, hogy a demokrácia nem jó a kontinensnek, ő maga a demokrácia ellensége. Ennek ellenére bajor kormányfő maradhat, sőt egy kereszténydemokrata szervezet elnöki székéből sem penderítik ki. Eugéne Jonesco, az abszurd dráma nagysága mennyire szégyellné el magát?

– A német keresztény pártokkal (CSU, CDU) az a legnagyobb baj, hogy már senki sem tudja megmondani, hogy ezek a pártok mitől keresztények, vagy mitől demokraták, vagy mitől szociálisak, de még azt sem, hogy mitől németek. Ugyanis minden megnyilvánulásuk a liberális globalista birodalmi politikát támogatja.

Itt a legfrissebb élő példa: A CSU elnöke szerint „Az olaszországi választás eredménye nem jó Európának”. De mi is Európa és mi is jó Európának? Ismerjük az unásig szajkózott lózungot: „Még több Európát!” Európa, vagy az Európai Unió 27 európai országa azonban egyelőre még 27 önálló nemzetállam kb. 500 millió lakossággal. Ennek a 27 ország, 500 millió lakosának, vagyis a magyaroknak, a németeknek, az olaszoknak, stb. népei, lakosai éppen napjainkban érzik a saját bőrükön, hogy mit is jelent számukra a lózung: „Európa”. Az életszínvonaluk drasztikus csökkenését, a megélhetési költségeik sosem látott emelkedését. Mindez az „Európa politika” eredményeként. Vagyis, ha az olaszországi nemzeti pártok választási győzelme nem jó „Európának”, akkor jó az európaiaknak, legfőképpen persze az olaszoknak.

A teljes interjú.

Kép: euractiv.com