Ipari csúcs az északnyugati megye

A Kereszténydemokrata Néppártnak öt helyi szervezete működik Győr-Moson-Sopron megyében (Győrött, Mosonmagyaróvárott, Csornán, Kapuváron és Sopronban); és négy városban (Győr, Sopron, Csorna, és Mosonmagyaróvár) működik helyi csoportja az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek is. Széles Sándor főispánnak, a Kereszténydemokrata Néppárt megyei elnökének tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Elnök úr, Győr-Sopron megye hazánk egyik leginkább iparosodott térségei közé tartozik. A KDNP mit tehet azért, hogy az iparosodás a jövőben még magasabb minőségi szintre emelkedjen, főként a helyi innovációk felkarolásával?

– Megyénk egyik legfontosabb infrastrukturális értéke az ipar fejlettsége, jelenleg is az ország egyik legfejlettebb iparvidékéről beszélünk. Kiemelten fontos a térség fejlődése érdekében, hogy a folyamatos fejlődésért, jó gazdasági teljesítményért munkálkodó vállalkozások, a helyi innovációkért munkálkodó gazdálkodó szervezetek és cégek, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a politikai szereplők jó kapcsolatokat építsenek, őszinte, nyílt kommunikációt folytassanak.

Minden szakterület tud tanulni és tanítani is a másiknak, és ez a kooperáció is közrejátszik abban, hogy Győr-Moson-Sopron megye ki tudja használni a lehetőségeit. Úgy érzem, rengeteg területen vannak még kiaknázatlan lehetőségek, olyan helyi lehetőségek és innovációk, amelyeket a közeljövőben a szoros együttműködése segítségével fel kell karolni és a köztudatba kell hozni.

– Győrben Szent László hermája, Sopronban a Kecske-templom, a megyéhez közeli, osztrák területen fekvő Nagyboldogasszonyban gyönyörű barokk templom hirdeti a keresztény művelődés nagyságát. Ezeket és a többi jelentős értékeket miképpen tudják felhasználni arra, hogy fiataljainkat a kereszténydemokrata értékrendhez közelítsék?

A teljes interjú.