Régi „izmus” kísértete…

Márki-Zay szerint, ha Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc összejátszásról van szó, akkor nemcsak a mostani választási kampányban találunk erre példákat” – írja a sajtó. Dr. Somogyi János ügyvédnek, politikai publicitának tett föl kérdéseket a Gondola képviseleétben Molnár Pál,  Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, az utóbbi 33 évben a hazai belpolitikában sokféle izmus versengett, ezen idő szerint egyre erőtelesebben bukik felszínre közülük az idiotizmus. Noha gyakran mosolyoghatnánk, mégis, háborúterhes időkben ez kockázatot jelent. Mekkorát?

– A politikai idiotizmus, az idióta politikusok erőlködése nem új keletű jelenség a világban. A történelemben számtalan példa található Néró császártól Sztálinon, Hitleren, Károlyi Mihályon át napjaink egyik-másik EU-s vezetőjéig. Mára sajnos eluralkodott a világban a politikai idiotizmus, illetve az idióta politikusok száma csúcsra emelkedett. Olyannyira, hogy az úgynevezett civilizált Nyugaton akkora teret nyert a természetes valósággal, a normalitással, a józan ésszel szemben, ami már az egész emberiségre is veszélyt jelent.

Unalmas már a demens USA-elnököt emlegetni, vagy a „sötétzöld” német minisztereket (például Habeck alkancellárt, aki hányingert kap, ha a hazaszeretet szót meghallja), vagy az EU-s Timmermans urat, aki a szennyes ruhát mosás helyett szellőztetéssel  tisztítaná, s a többit. Ezekhez képest a mi kelekótyáink, Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Hadházy Ákos és a többiek, akik csak önimádó, zavaros fejű, pitiáner karrieristák, akik képtelenek felismerni, hogy politikai szerepjátékuk ideje lejárt és már semmi helyük nincs a magyar politikai közéletben, sőt a további jelenlétük ártalmas  az országnak és  nevetséges az emberek szemében. Gyurcsány Ferenc kicsit más. Ő is egy mentálisan böszme, önimádó  figura, de  tőről metszett bolsevik, cippolai ördögi cinizmussal,  jellemmel. Ő szórakozásból politizál, élvezi, hogy ő a király a minden tehetség híján lévő népes ellenzéki táborban. Pénze annyi, mint a pelyva, nem arra hajt, hanem hogy topon legyen. A magyar politikai közéletre egyaránt ártalmasak, mert embereket tévesztenek meg, mert zavart keltenek, mert rombolják az ország nemzetközi megítélését.

– Egy szélsőséges politikus több mint másfél évtizede a televízióban bejelentette, hogy ő rendszeresen bérmálkozik.

A teljes interjú.