Bálványrajongó gúnyolódik a vármegyén

A polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók – reagált egy szélsőbaloldali Gyurcsány-kedvenc arra, hogy a megyék neve vármegyékre változna az Országygyűlésben benyújtott javaslat szerint. Dr. Somogyi János ügyvédet, politikai publicistát kérdezte a Présház.

– Ügyvéd úr, a vármegye név helyreállítása már évtizeddel ezelőtt, az Alaptörvény kialakításakor fölmerült, akkor azonban voltak olyan mögöttes politikai erők, amelyek ezt meg tudták akadályozni. Mennyire örülhetünk annak, hogy ezek a hungarofób politikai erők erodálódtak?

– Kicsit pontosítsunk. A magyar közéletben lévő hungarofób politikai erők évtizedek óta semmit sem változtak, nem növekedtek, nem csökkentek, csak a hatásuk mérséklődött a választópolgárok körében, de még így is túl sok a hungarofóbia Hungáriaban.

Ép ésszel nehezen érthető, hogy a magyar közéletben tevékenykedő, magyar állampolgárságú hivatásos (vagyis a magyar adófizetők pénzén élő) politikusok magyarellenes nézeteket vallanak. És ennek büszkén hangot  adnak itthon és a legkülönbözőbb nemzetközi fórumokon is. Alapvetően sajnálatra méltó gyökértelen szerencsétlenek, akiknek nincs hazájuk, amit szeretnének, nem tartoznak a magyarok nagy családjához, nem tudnak örülni a magyar tudományos, gazdasági, művészeti, sport, stb.  sikereknek. Minden magyar sikert mindig lesajnálnak, kigúnyolnak és cinikusan a visszájára fordítanak. A magyarság ellenfelei (ellenségei) körében viszont népszerűek, aminek nagyon örülnek, hiszen a támogatóik bőkezűen honorálják a hungarofóbiájukat. Csak az örök igazságról feledkeznek meg a mi hungarofóbjaink: Az árulást ugyan  szeretik, akik ebből hasznot húznak, de az árulókat megvetik.

– A Gyurcsány-kedvenc városvezető évek alatt semmilyen teljesítményt nem tett le az asztalra, ugyanakkor hungarofóbiájának és a liberális bálványimádásnak egyszerre eleget téve egy vitatott politikusról nevezett el városrészt. A teljesítmény nélküliséget a meglévő értékek átkeresztelésével próbálja feledtetni. Mennyire tudja becsapni a polgárokat?

– Szerkesztő úr óvatos megfogalmazásából az Olvasók bizonyára Karácsony Gergely főpolgármesterre és a Göncz Árpád városrészre gondolnak, mint ahogyan én is. Karácsony főpolgármester városvezetői szerepére nem érdemes túl sok szót fecsérelni, mert az olyan mérhetetlenül csekély, mint a Párbeszéd nevű pártjának a lakossági támogatottsága. Vélhetően nem sok sót fog már Karácsony Gergely főpolgármesterként megenni, mert a Főnök már levette róla a kezét és Márki Zayhoz hasonlóan rövidesen „megy a levesbe”.

Mennyire lehet becsapni az embereket? Mindig voltak, ma is vannak és mindig lesznek politikai szélhámosok, politikai varázsló cippolák , akik be tudják csapni az embereket. Egyébként is az emberek a közéleti hírekből azt hisznek el, amit el akarnak hinni. De az emberek nem hülyék. Engedtessék meg egy vicc ennek példázatára. A váratlanul hazatért férj a feleségét egy férfival találja az ágyban, félreérthetetlen helyzetben. Az asszony tagad, állítja, hogy nem történt semmi. A férj felháborodva mondja: Mit tagadod, hiszen a saját szememmel láttam! Mire az asszony úgy replikázik, hogy: És kinek hiszel, nekem, vagy a szemednek?!

– A gúny ősrégi fegyver az új elnevezésű, de sok évezredes múltú „kognitív hadviselésben”. A Gyurcsány-kedvenc a királyság helyreállításán is élcelődik, holott csak az Európai Unión belül például Spanyolország, Nagy-Britannia, Dánia, Svédország is királyság, a nagyhercegségeket nem említve. A dühöngés és a butaság együtt van jelen az elméjében annak a politikusnak, aki egy gumitölténnyel tömegbe lövető hazugságrémért rajong. Hogyan lehet a magyar demokráciát kiemelni ebből a mélységből?

 – Talán nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, hogy az emberek széles tömegeit nem foglalkoztatja különösebben az, hogy az ország közigazgatási tagoltságát megyének, vagy vármegyének, a vezetőjét pedig  elnöknek, vagy főispánnak nevezik, hívják. Egy nemzeti értékrendben gondolkodó kormánynak azonban nem lehet mindegy, hogy a parlamenti 2/3-os többségének birtokában helyre tudja állítani a magyarság ezeréves történelmi hagyományait. Gondoljunk csak a 64 vármegyére, amit nem szabad feledni, a 19 megye mai valóságában sem.

Ne csodálkozzon senki azon, hogy a balliberális ellenzéknek ez nem tetszik. Egyrészt egyébként sem tetszik neki semmi, amit a nemzeti kormány csinál, másrészt tudjuk, hogy a magyar történelmi múlt közigazgatási formációi közül  csak a „dicsőséges” Tanácsköztársaságnak és a népi (szocialista) demokráciának nevezett kommunista diktatúra államberendezkedése a szívük szerinti elfogadható alakulat.

– Egy extrém kormánytag már most kijelentette, hogy a vármegye elnevezés ellen fog szavazi. Milyen jópontra számíthat a Gyurcsány-kedvencek részéről?

– Nem  tudom milyen forrásból származik Szerkesztő úr információja (Én nem hallottam erről). Úgy gondolom, hogy egy kormánytagnak legalábbis illetlenség lenne a Kormány által előterjesztett törvényjavaslat ellen szavaznia az Országgyűlésben. Ennek minden bizonnyal a Kormány, a Miniszterelnök részéről   súlyosabb jogkövetkezménye is lenne. A Gyurcsány-ellenzék „természetesen” a Kormány azonnali lemondását követelné, a renitens kormánytagot pedig Béke Nobel-díjra jelölné a globalista imperialista világelit. De szerintem az egész egy álhír, divatosan: fake news.

Molnár Pál

Kép: 72varmegye.eu