AZ USA fegyveripara köszöni Kijevnek…

A globalista imperialista elit az ukrán elnök Zelenszkijben megtalálta azt a nagyravágyó pszichopatát, aki akár az atombombát is bevetné Oroszország ellen, ha adnának neki – véli dr. Somogyi János ügyvéd, politikai publicista. Őt kérdezte a Présház.

– Ügyvéd úr, Zelenszkij naponta nyilatkozza, hogy megnyerik a háborút, mert  LEGYŐZIK  Oroszországot. Ez a harmadosztályú komédiás diktálhat, parancsolgathat nyugati nagyhatalmak vezetőinek, sőt fenyegetheti is őket. Mi bújhat meg e mögött történelmi újdonság mögött?

– Mindenek előtt:  Zelenszkij egy nagyszájú senki, aki a globalista világelittel a háta mögött hősködik, de nélkülük csak egy táncos komikus lenne, vagy már az sem. Ezért engedhet meg magának ilyen – a diplomácia világában példátlanul szokatlan – arrogáns, pökhendi hangot ez a báb elnök. Államférfit játszva aláz meg állami vezetőket, akik mindezt zokszó nélkül eltűrik, hiszen tudják, hogy Zelenszkij csak a globalista világelit közös gazda kívánságát közvetíti nekik.

Közös gazda, hiszen az EU vezérkara sem önálló entitás, hanem ugyancsak lekötelezettje a globalista világelitnek, és sajnos – ki kell mondani –, hogy egyenesen ellensége Európa jobb sorsra érdemes népeinek.

– Zelenszkijnek egyetlen ukrán halál sem fáj – állapítja meg Ön. Nemcsak neki, hanem Stoltenbergnek, Bidennek, Macronnak és a többieknek sem. A háború folytatásán ügyködnek; több ukrán és orosz halott, több rombolás. Ám hatalmas profit az amerikai, a német fegyveriparban. Hogyan juthattak ilyen magas pozícióba ilyen erkölcsiségégű szerzetek?

– Hogyan jutottunk ide? Miként kerülhettek ilyen jellemtelen, erkölcsi nímandok Európa sorsáról döntő politikai pozícióba? Hát úgy, hogy létrehoztak egy olyan szervezeti és működési rendszert, ami számos csapdát rejtve magában mindezt lehetővé teszi. Például Az EU Parlamentje szedett-vedett képviselőkből álló liberális-zöld-bolsevik szellemiségű többséget alkotva rátelepszik az EU Bizottság és az ET működésére, és bármilyen döntésüket megakadályozhatja, vagy kikényszerítheti. De a Bizottság elnökét és a biztosok többségét, sőt az Európa Tanács tagjainak egy részét nem is kell különösebben győzködni arra, hogy Európa népeinek érdeke ellen tegyen. Megteszik azt az EU Parlament biztatása nélkül is.

– A Nyugatnak eszébe sem jut, hogy önkritikát gyakoroljon, noha nyilvánvalóvá vált, hogy a NATO-fenyegetés, az USA ukrajnai vegyi kísérletei, illetve ukrajnai oroszellenes propaganda valószínűleg provokálta Oroszországot, de legalábbis ürügyet adott Moszkvának a „különleges hadműveletre.” Miért kellene azonnal leváltani a hibáit el nem ismerő, ellenkezőleg: még bőszültebbé váló Stoltenberget?

– A NATO főtitkár Stoltenberget felesleges leváltani, mert egyrészt szeptemberben lejár a mandátuma, másrészt egyébként is híven teljesítette a vele szembeni elvárásokat. Például maga a NATO nem szállít fegyvert Zelenszkijnek, de az egyes NATO tagországok – az USA-val az élen – ontják, öntik az egyre korszerűbb, egyre modernebb, egyre hatékonyabb fegyvereket Ukrajnába. Már csak egy lépésre vannak attól, hogy atomfegyvert nyomjanak az önimádattól eltorzult jellemű Zelenszkij kezébe. Szerencsére itt még nem tartunk, de a veszélye már ennek is fennáll. Egyelőre azonban a globalista világelit megelégszik azzal, hogy Ukrajnát háborús gyakorlótérré változtatva kipróbálhatja az erejét a leigázandó Oroszországgal szemben. (Közbevetően: elgondolkodtunk már azon, hogy miért is kellene Oroszországot kiiktatni a világ vérkeringéséből, letörölni a földszínéről!?) Egyelőre változatlanul folyik az öldöklés. Zelenszkij nem tárgyal, meg akarja nyerni a háborút. Ezen közben persze tízezrek, százezrek halnak majd meg, milliók pedig „csak” megnyomorodnak Európában, és nem látszik a vége. Nem is lesz egyelőre vége, hacsak a Nyugat (mindenek előtt Európa) ma még szunyókáló népei fel nem ébrednek, fel nem kelnek. A remény ma még megvan erre, de egyre fogy az idő.

Molnár Pál

Kép: defense.gov