Tehetséges global player az EU irányítója

Egy rendkívül tehetséges magyar ember, Soros György szemmel láthatóan nagy befolyást gyakorol az Európai Unióban, az előző brüsszeli bizottsági elnök mindig csókokkal üdvözölte, amikor az amerikai pénzember az EU-központba érkezett. A globális ngo-hálózatot működtető világjátékos napjainkban is határozott késztetéseket fogalmaz meg az Európai Unió vezetőségének. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédet, politikai publicistát kérdezte a Présház.

– Ügyvéd úr, Ön a Magyar Idők 2016. május 26-ai számában „Soros terve” címmel már megfogalmazta, hogy milyen célokkal zajlik a globális befolyásszerzés. A rejtett szándékok feltárásával akkor milyen ellenhatást tudott elérni?

– A Soros-terv említése 2016-ban és talán még ma is hagymázas összeesküvés elméletnek, sőt antiszemita gyalázatnak minősült a liberális megmondók részéről. Pedig kőkemény valóság volt már akkor is és napjainkban pedig gőzerővel folyik a megvalósítása, sőt dübörög. A Nyugat még mindig alszik, még mindig túl jól élnek a nyugati polgárok ahhoz, hogy felébredjenek. Még ma is a Soros hálózat foglyai.

Hat évvel ezelőtt azt írtam: „Sorosnak valamiért nagyon a begyében vagyunk, mi magyarok, de nem kedveli a németeket sem, sőt mondhatni egész Európa mai képe nem tetszik neki. Meg is akarja változtatni. A terve megszüntetni az európai nemzetállamokat a jelenlegi formájukban és erre muszlim migránsok özönét akarja felhasználni. A terv megvalósulása gördülékenyen halad, csak néhány kelet-közép európai ország és mindenek előtt az Orbán-kormány vezette Magyarország tesz keresztbe. (…) A Nyugat egy része lélekben már elesett, vicc, ami Svédországban, Németországban történik a bűnöző migránsok kezelésével. Másik részét hatalmas nyomás alatt tartja a Soros-tervnek alárendelt média, a haza politikai bürokrácia, az EU vezérkara és a liberális ideológia befolyása alatt működő nemzetközi szervezetek.”

Mi változott azóta? Szerintem semmi, sőt csak rosszabbodott a helyzet az orosz-ukrán fegyveres konfliktus ürügyén a Soros-terv totális megvalósítása folyik. Az Oroszország elleni gazdasági, pénzügyi, politikai szankciók napról napra való kiterjesztésével egyre közelebb kerül Európa az Európai Egyesült Államok megvalósításához, az európai nemzetállamok lerombolásához, szuverenitásuk, szabadságuk,megszüntetéséhez, amit még mindig nem akarnak (nem tudnak?) észrevenni.

– Ön a Magyar Idők 2017. február 13.-ai számában „Soros György, Európa Fethullah Gülenje” címmel írt elemzést. Nos, a szúfi mester, Fethullah Gülen arra biztatja követőit, hogy „az iszlám jövő nevében mindenekelőtt két célpontot kell bevenni: az igazságszolgáltatást és a közigazgatást. Az ezekbe és az állam egyéb alapvető intézményeibe beépült emberek a mozgalomnak ágyaznak meg, Gülen szavaival: ők a ‘mi létünk ütőerei’ és ‘garanciái’. A feladat a megszerzett pozíciók megőrzése és folyamatos bővítése, a törvényeket és szabályokat formailag betartva.” Miből gondolja, hogy ezt a taktikát össze lehet hasonlítani Soros György ngo-hálózatának szövődésével?

– Az USA-ban élő G. Soros és F. Gülen szándékaiban és módszereiben figyelhető meg sok hasonlóság a politikai befolyás érvényesítése és végső soron a hatalom megragadása érdekében. Idézet a 2017.-ben írt cikkemből: „A Soros által működtetett hálózat kísérteties hasonlóságot mutat a török F. Gülen mozgalmával, hálózatával. Gülen az USA-ból irányítja a Törökországban korábban létrehozott  civil társadalmi mozgalmát (Hizmet) amelynek célja „a társadalom jobbítása” és módszerei, a hálózati forma és az agymosás nagy mértékben hasonlatos Soroséval. Gülen is, Soros is az oktatásra, az ideológiára helyezi a hangsúlyt és pénzügyi támogatási rendszert, hálózatot épített ki céljai megvalósításához, amelyben fontos szerep jutott az általa fenntartott média birodalomnak.”

Gülen türelmetlen volt és az elhamarkodott Törökországi puccskísérlete elbukott az időben felébredt és erőt mutató török ellenálláson, a török kormány határozott fellépésén. G. Soros azonban évek óta szívós kitartással dolgozik terve megvalósításán az Európai Unió hathatós, tevékeny segítségével. Napjainkban pedig az orosz-ukrán fegyveres konfliktus nyomán kialakult helyzetben Soros által nem is remélt óriási sebességgel rohan a megvalósítás felé. Soros ehhez zseniálisan használja fel az orosz-ukrán háborút, valójában USA-Oroszország közötti egyidejűleg hideg- és forró háborús helyzetet, amit igyekszik világháborúvá, de legalábbis európai háborúvá kiterjeszteni.

– Ön a Magyar Idők 2017. július 10.-ei számában  „Soros György az Európai Bizottság elnöke” címmel írt taglalatot. Mennyire siker ez nekünk, magyaroknak, hiszen Soros György egy videónyiltkozatában magyar nyelven egyértelműen kimondta, hogy neki nagyon fontos Magyarország?

– G. Soros jogi értelemben magyar állampolgár volt (vagy talán még ma is az), de lélekben talán soha és a Terve kiötlése óta biztosan nem az.  Soros nemcsak nem magyar, hanem semmilyen más nemzetnek sem a fia. Nem amerikai és nem izraeli sem. Nem fontos neki sem az USA, sem Izrael, sem Magyarország. Nem kötődik egyik nemzethez sem, csak önmagához, a pénzhez és ennek kapcsán a politikai befolyáshoz. Ezekben sikeres is, de valójában boldogtalan, gyökértelen, sajnálatra méltó figura. Viszont éppen ezért veszélyes, mindannyiunkra.

Molnár Pál

Kép: wikipedia