Kereszténydemokrata Estek

Létre kell hozni minél több olyan civil szervezet, amely az extrémitással szemben a normalitást képviseli, és vállalja is a nyilvánosságbeli ütközeteket a külföldről megfizetett NGO-kkal. Az álcivilekkel szemben ugyanis a valódi civilek hatásosabbak, mint a kormányzati szervek. Ez is világossá vált a Kereszténydemokrata Estek legutóbbi fórumán.

A rendezvény a Városliget Café termében került sorra. Itt köszöntötte népdalok éneklésével a közönséget Szvorák Katalin Kossuth-díjas művész. Üdvözlést Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezető-helyettese, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke mondott. Kifejezte, nagy öröm, hogy a Covid-időszak után újra találkozhatnak a kereszténydemokrata értékekhez vonzódó értelmiségiek. Bemutatta az est moderátorát, György-Horváth Zsuzsát, a Hír TV riporterét.

A pártállami évtizedek egyik legnagyobb ártalma a paraszti életforma felszámolása volt – erre az est vendége, Nagy István agrárminiszter mutatott rá.

Részben ennek az ártalomnak a következménye, hogy ma túlnyomórészt mezőgazdasági alapanyag-termelés zajlik a nemzetgazdasági ágban, így az egy hektárra jutó jövedelem csak 53 százaléka az elérhető ésszerű értéknek. A feldolgozott termékek arányét kell növelni, ezt szolgálják a Fidesz-KDNP-kormány fejlesztései.

Ma is jellemző az a gond, amely a múlt század első felében az egykézést okozta: ha három gyerek közül csak egy akar az örökölt gazdasággal foglalkozni, akkor a másik két testvért – jogosan – valamiből ki kell fizetni. Ennek megoldásán szakemberek dolgoznak.

A teljes tudósítás.

Kép: kdnp