Szemben a multi gyógyszermaffiával

Az a hír terjeng, hogy Magyarországon rendkívül nagy a Covid-halálozás aránya. Egy Churchill-idézettel kezdeném mondókámat: „Csak  annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam meg.”   Igaza volt.

Nagyon kevés valóságnak megfelelő statisztika  van a   világon, mert minden  megbízó a maga igazának népszerűségét akarja bizonyítni.

Ennyit a  statisztikákról.

Ha mégis van némi igazság ebben a  statiszikában, annak  több oka lehet.

1/ Tudomásul kell  vennünk azt a  szomorú tényt, hogy 1526 óta rengeteg csatát nyertünk, de  – a Bocskai-szabadságharc kivételével – minden háborúnkat  elvesztettük. Végülis mindent  túléltünk, tehát nyertünk, de a  lelkünkben megmaradt  a  vesztett   háborúk, megtorlások, kirablások   emléke. Mindezt betetőzte Trianon, a szovjet megszállás és 56,  ami az utolsó döfést adta az igazság győzelmébe vetett hitünknek. Ez az  egészségünket is negativ módon befolyásolja.

2/ Túlsúlyosak vagyunk. Úgy látszik  az  eszem-iszomban  keresünk menedéket a sok nélkülözés és  szenvedés után. „Az a tiéd, amit megeszel” – ezt közmondást is valószínűleg mi találtuk ki. Iszogatni is  szeretünk, ami módjával  egészséges is lehet, de  ezt a  szót kevesen ismerik…

3/ Az urbanizáció megfosztotta a népet a  mozgástól és levegőzéstől. Az  árnyékot keressük, még  séta közben is vagy csak  alkonyat után merészkedünk ki  egy kis  sétára, esetleg a kutya sétáltatására.

4/ Miután nem  vagyunk napon, krónikus  D vitamin hiányban  szenvedünk. Ez pedig   súlyos következményekkel jár. A szervezetünk  ellenálló ereje  a béka  feneke  alá  esik.  Jőhet az influenza vírus, no meg a Covid19-es is.

Itt van az  eb  elhantolva.

A kormány óriási  erőfeszítéseket tesz a járvány leküzdésére.  A védőoltásokat az EU  ellenére mindenhonnan és minden áron  igyekszik  megszerezni. Ezen a  téren a  másodikok vagyunk, Málta után. Nagyon helyes és hasznos, de…..

Több ország használja – a  nemzetközi gyógyszermaffia tiltása  ellenére – az Ivermectin nevű gyógyszert, amely megelőzésre vitathatatlanul hatásos, sőt a  fertőzés  első részében határozottan gyógyít is. Igaz, ez már kapható  a Felvidéken, Csehországban, Bulgáriában, Németországban, hogy csak a  közeli államot, országokat  említsem. A magyar kormány még  habozik. Lehet, hogy a  Richter és az Égis gyárak  exportját  féltik? Talán csendben, óvatosan engedélyezni lehetne…

Az   eddigi, vitathatatlan eredményt  meg lehetne  sokszorozni a nagyon olcsó D vitamin ingyenes és  tömeges  rendelkezésre  bocsájtásával. Főként az idősebb, más  betegségekkel is  küszködő embereket kellene  rábeszélni ennek használatára. A D3 vitamin  fontosságát már a  járvány  elején bizonyították a  spanyol orvosok s  azóta is nagyon sokan mások. .  Sokan fontosnak tartják a  nagyobb adag C vitamint is.  Ez sem kerül  egy ökör árába. Mindez olcsóbb lenne mint a kórházi ápolás, vagy, neadjisten,  a temetés.

Magyaródy Szabolcs