Hazugságpolitikusok idegen zsoldban  

Az Európai Unió vezetőségét markában tartó neoliberalizmus az alapvető emberi szabadságjogok között tartja számon a migrációhoz való jogot is. De támogatja a tudománytalan genderelméletek terjesztését, illetve az olyan rasszista indíttatású, agresszív mozgalmat, mint a BLM. A magyar közvélemény nagy része mindezt elutasítja, ezért hazánk folyamatosan az unió balliberális vezetésének célkeresztjében áll – vélekedik Bánó Attila író, újságíró. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

Bánó úr, Ön szerint a hazai ellenzéki erők gátlástalanul kiszolgálják Brüsszel jelenlegi politikáját. Minthogy hazánk a pártállam örökségeként a világ egyik legeladósodottabb állama, emellett ugyancsak a pártállamból szörnyű demográfiai folyamatot vett át, s ezeken 30 éve nem sikerült változtatni, egyértelmű, hogy az országra esetleg zúduló ázsiai, afrikai tömeg gazdaságilag is, demográfiailag is kérdőjelessé tenné a világ egyik legrégebbi nemzetének fennmaradását. Ezt az ellenzék is tudja. Mi motiválhatja őket?

− Mi motiválhatja az ellenzéket? Erre a kérdésre akkor adhatnék hiteles választ, ha a mai ellenzékiekhez hasonlóan, negatív módon tudnék viszonyulni a magyarság fontos sorskérdéseihez. Az ellenzék nemzetellenes megnyilvánulásait látva sokat töprengtem azon, miféle emberek ők, hogyan lehetséges, hogy egy hazában élünk, sok közös élményünk és tapasztalatunk van, ám ennek ellenére hatalmas szakadék tátong a nézeteink között. Az a vehemencia, amellyel a keresztény értékeket, az elemi nemzeti érdekeinket és mindenekelőtt a jelenlegi konzervatív kormányzatot támadják, azt a látszatot kelti, mintha idegen földről idetévedt, műveletlen, a magyarokkal azonosulni képtelen emberekről lenne szó. Hazánk valóban nehéz helyzetben van.

A teljes interjú: