Provokációt akartak, de kikaptak

Budapest, 2021. június 26. Maarten Stekelenburg kapus a holland labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Ferenc Arénában 2021. június 26-án. A holland válogatott Csehország ellen Budapesten lép pályára a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében. MTI/Szigetváry Zsolt

Felbérelt provokátorok lehettek volna a Puskás Arénában. „Vasárnap a holland válogatott lépett pályára Csehország ellen. A budapesti mérkőzés előtt a holland csapat egyik szélsőségese bejelentette, hogy ha rasszista bekiabálást hall, akkor lemennek a pályáról” – írja a sajtó. Kikaptak kettő-nullra a csehektől, további rasszista provikációkra nincs lehetőségük.

Értesülések szerint felbérelt provokátorok lettek volna a lelátón, ők rasszista rigmusokat hallattak volna. Egy becslés szerint ehhez mindössze 10 fős hungarofób csürhe is elegendő.

Képünkön: a kiváló holland kapus sportemberként készül a mérkőzésre.

Világbotrányt akart szervezni a hungarofób szélsőség. A rasszisták már korábban elrendelték, hogy a futballisták a kezdés előtt térdeljenek le. A futballt övező tömeges érdeklődést használja ki önreklámra a rasszista központ. Most az európai értékeket védő Magyarország ellen indítottak hibrid háborús támadást.

Rendkívül lényeges, hogy ilyenkor a rasszista rigmusokat rikoltozó felbérelt bűnözőket a becsületes szurkolók azonosítsák, vegyék videóra, és adják át a hatóságnak.

A rasszista szélsőség megfutamodott, provokációjuk elmaradt, a futballcsapat kiesett, további rasszista provokációra ennek a szélsőséges garnitúrának nincs lehetősége.