A Föld éghajlatának legfőbb szabályozója a felhőtermosztát 

Dr. John F Clauser  (Pasadena, California, USA, 1942. december 1.) 2022-ben – Alain Aspect francia és Anton Zeilingeris osztrák fizikussal megosztva, a kvantummechanika új korszakát megalapozó kísérleti eszközeik és kísérleteik elismeréseként – fizikai Nobel-díjat kapott.

2023-ban a globális média kereszttüzébe került, mert az IPCC katasztrófa-narratíváját a tudományt, sőt a világgazdaságot és embermilliárdok jólétét egyaránt fenyegető korrupciónak nevezte. 

  1. május 8-án Dublinban, az Ír Klímatudományi Fórum  (ISCF) és a Clintel (Klímaintelligencia) szervezésében a “The cloud thermostat is the dominant climate controlling mechanism that stabilizes Earth’s climate; the IPCC catastrophe narrative is a myth” (A domináns klímaszabályozó mechanizmus a felhőtermosztát, és ez stabilizálja a Föld klímáját; az IPCC katasztrófa pedig narratívája mítosz”) címmel meghirdetett előadásának első részében közreadta az IPCC általa felfedezett  elemi hibáit, és  végigvezetett a megfigyelési adatok végzetesen félreértelmezésének történetén. Az előadás második részében saját klímakutatási eredményét ismertetette, miszerint a földi éghajlatot elsődlegesen az általa felhőtermosztátnak nevezett visszacsatolási mechanizmus szabályozza. E negatív visszacsatolás olyan erős, hogy stabilizálja a Föld klímáját, ténylegesen megakadályozva a globális felmelegedés megszaladását. Arra a következtetésre jut, hogy nincs klímaválság, és hogy az értelmetlen mérséklő intézkedésekre pazarolt dollárbilliókat inkább a társadalom javára kellene fordítani. Ez a dokumentum a 2024. május 8-ai előadásban bemutatott diák alapján készült. Az előadás videofelvétele megtekinthető az ISCF weblapján (https://www.icsf.ie/lecture-series-2024). 

Az előadás némileg frissített változata azóta elhangzott az EIKE 16. bécsi konferenciáján, 2024. június 14-én. E konferencia dokumentumainak lelőhelye: https://eike-klima-energie.eu/16-internationale-klima-und-energiekonferenz/ 

 

Sopron, 2024. június 26.                                                           Szarka László Csaba