Ez a háború ellenünk már jó ideje folyik

A regnáló neoliberális atlanti irányvonal Európát az USA engedelmes segédcsapatává alakítaná, ennek az „építkezésnek” része, többek közt, a népvándorlás ide irányítása – leplezi le az atlanti szélsőséget Galló Béla.

 

Az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert “nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó unión kívüli országok állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén. Galló Béla politológusnak tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Galló úr, az Európai Unió a jogállamiság durva megsértésével visszatart pénzeket hazánktól. Ezt most megfejeli azzal, hogy hatalmas összeget követel tőlünk. Pénzügyi terrornak, vagy pénzügyi hadüzenetnek tekinthetjük a luxembourgi döntést?

Rosszabb a helyzet, mert a terror kifejezés extra akciót feltételez. Pedig éppen hogy nem különleges metódus ez, sokkal inkább a jelenleg regnáló fősodratú neoliberális elit egyre szokásosabb pénzügyi büntető mechanizmusa a szerintük úgymond „populista” tagállammal, Magyarországgal szemben.

Ha nem úgy táncolsz, ahogyan mi akarjuk, akkor nem kapod meg a jogos pénzt, mi több, akkor fizess! Ennek semmi köze sincs az eredeti európai értékekhez, uniós jogi formulákhoz, kizárólag nyers, hatalmi logikája van: ha nem igazodsz az erősebbhez, a kemény maghoz, megnézheted magad. Az se véletlen, hogy ezzel a kirovással az uniós választások után, de még az új intézményközi, illetve intézményeken belüli új hierarchia kialakulása előtt jöttek elő. Ki tudja, milyen változások jöhetnek létre a választások után? Addig cselekedjünk hát, amíg megtehetjük, addig büntessünk, amíg büntethetünk, hiszen lehet, hogy az új felállások következtében valamicskét nőhet Magyarország mozgástere, szélesedhetnek manőverezési lehetőségei.

A teljes anyag.

Kép: wikipedia