A nárcisztikus zsebdiktátort birkanyájként követik

A tiltott külföldi kampánytámogatás mögött olyan hálózatszerű struktúra működik, amelynek saját, egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. Azokat az országokat, ahol ezeket az érdekeket hatékonyan érvényesíthetik, jó szövetségesnek tartják, ahol azonban az érdekeikkel ütköző vezetés van, ott politikai változást akarnak elérni – rögzítette most közzé tett jelentésében a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Kövesdi Károly Európa-érmes újságírónak tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentése arra is kitért, hogy a hálózat tagjai az orosz-ukrán háború eszkalációjáért lobbiznak az Egyesült Államokban is. Naponta több száz ukrán és orosz fiatalember hal meg a fronton. A brüsszeli bürokraták is a háború eszkalációjáért ügyködnek. Hogyan védekezhetnek az európai társadalmak az alantas érdekcsoport brutalitása ellen?

– Sajnos az európai társadalmak nyugati fele olyan agymosásban részesül, hogy már alig beszélhetünk immunitásról. Ahol az otthonokba szorul az őszinte vélemény, és a mainstreammel, a kollaboráns „néppárttal” szembemenő mozgalmat be akarják tiltani, ott nehéz érvényt szerezni a békeóhajnak. Köztudott, hogy míg a bolseviktempót képviselő haladárok és progresszívek erőszakosak, hangosak, hatalmas pénzügyi támogatást élveznek, és semmitől sem riadnak vissza, addig a nemzeti, konzervatív értékrendet vivő jobboldal kulturáltan viselkedik, és demokratikus eszközökkel operál.

Pedig, mint a Századvég által végzett összeurópai felmérésből kiderül, az Unió 27 államának lakossága zömében elutasítja a háborút, és főleg azt, hogy a mi fiainkat küldjük az USA-nak, a háttérhatalom gazdaállatának az érdekeit védeni és azért meghalni az Ukrajnának nevezett félfasiszta (Brüsszel szerint egyre demokratikusabb) országban. A háborús uszítók ellen csak egyféle védekezési mód van: a választásokon olyan erőknek kell bizalmat szavazni, amelyek a nép valós – vagy akár titkolt – vágyait képviselik. Látjuk, mibe torkollt a szlovákiai tavaly őszi kormányváltás.

A teljes anyag.

Kép: borsodihir/MTI/Oláh Tibor