A Globalista Birodalom álságos, ordas hazugsága

Az amerikai központú Globalista Birodalom politikai és média szócsövei egyre gyakrabban, egyre hangosabban hangoztatják, hogy az ukrán – orosz háborúban Ukrajnát addig támogatják, ameddig kell, ameddig szükséges és hogy Oroszország nem győzhet.

Miért is?

Eleinte még azzal érveltek, hogy az agresszor Oroszország megtámadta a szomszédos Ukrajnát, amit nem lehet tétlenül nézni és minden módon segíteni, támogatni kell Ukrajnát a védekezésben, az Oroszország által elcsatolt területének visszaszerzésében. 

Mára  megváltozott a helyzet. Az amerikai központú globalista birodalmi propaganda már nem is Ukrajnáról szól. Már a cél Oroszország legyőzése, mert a Putyini agresszió Ukrajna elfoglalása után megtámadná, elfoglalná egész Európát és talán már az egész földgolyó is veszélyben van.

Oroszország nem győzhet Ukrajnában. Oroszország Európa vesztére tőr. Oroszországnak pusztulnia kell. Erről szól ma már az ukrán-orosz háború, ami egyébként a kezdetétől fogva is több volt két ország fegyveres konfliktusánál. Az amerikai központú Globalista Birodalomnak semmi sem drága, mindent megér neki Oroszország világpolitikai tényezői kiiktatása. Most éppen százmilliárd dollár támogatást, segítséget adnak Ukrajnának a háború folytatására, az eddig adott milliárdok után és még ki tudja hány milliárdot fognak adni.

Emlékeztetőül: Ukrajna 40 milliós lakosságának 17 %-a (6.800.000 fő) orosz nemzetiségű ukrán állampolgár, akiket a „Kijevi Majdan téri fordulat” utáni hivatalos ukrán politikai kormányzat mindenáron „ukránosítani” akart. Céljuk elérése érdekében nem válogatva, egyre durvuló eszközökkel, már létükben fenyegették az orosz kisebbségieket.

Kifejezetten kiprovokálva a szomszédos Oroszország fellépését.

Ez váltotta ki a fegyveres konfliktust, Oroszország katonai fellépését, amit  a közel 7 milliós ukrajnai orosz kisebbség védelme érdekében tett és nem az ukrán kormány megdöntésére, nem Ukrajna elfoglalásának szándékával.

Oroszország céljai ma is változatlanok. Nem akarja Ukrajnát elfoglalni (már régen megtehette volna, ha ez lenne a célja), esze ágában sincs egyetlen európai országot sem megtámadni, elfoglalni, a NATO-val, vagy tagországaival tengelyt akasztani, az EU-val, vagy tagországaival összetűzni. Mindezeknek Oroszország semmi jelét nem adta sem most, sem az elmúlt két évben, vagy korábbi években. A globalista birodalmi propaganda semmilyen ésszerű, konkrét adattal, ténnyel, bizonyítékkal nem szolgált, semmivel nem támasztotta alá a sunyi, sanda vádjait, amivel csupán leplezni akarja a saját világuralmi törekvési szándékát.

Oroszország az ukrajnai háborúban nem akar győzni, mert már győzött. Oroszország már lényegében elérte a célját. A jobbára egy tömbben élő 7 milliós orosz kisebbség, a népszavazással  és a katonai műveletek  eredményeként, orosz fennhatóság  alá került, külön un. Népköztársaságban és autonóm megyékben él. Ezt a státuszt a háború, a fegyveres harc befejezését követő diplomáciai tárgyasok során még pontosítani, finomítani lehetne. Oroszországnál senki nem vágyik jobban a békére, a háború befejezésére. 

A Nyugat, az amerikai központú Globalista Birodalom azonban nem akar békét Ukrajnában.  Háborúzni akar, le akarja győzni Oroszországot. Természetesen nem Ukrajna miatt. Ukrajna érdeke, vagy az ukrán emberek élete  jelenti  a legkisebb szerepet a globalisták szempontjai között. A globalisták világuralmi céljának eléréséhez van szükség Oroszország világpolitikai tényezői státuszának kiiktatására. Erre kiválóan alkalmas az ukrajnai háború eszkalációja. Kiváló ürügy Oroszország  gazdasági, katonai, politikai meggyengítésére. Ezért verik egyre hangosabban a harci dobokat, ezért egyre nagyobb a háborús hisztéria az egész globalista birodalmi érdekeltségű nyugati világban.

Nem fognak sikerrel járni. Nem fogják tudni Oroszországot világháborúba vinni, pláne nem atomháborúba. Az oroszok atombomba bevetése nélkül is megvédik az oroszokat. De lesz még ehhez szava a végre megszólaló Kínának és másoknak is. A globalista birodalmon kívüli, józan eszű, normális Világ minden vonatkozásban erősebb, hatalmasabb. 

Hátrább az agarakkal, globalista nagyurak.

Budapest, 2024. május 12.                                               

                                                                                                         Dr. Somogyi János

Kép: china daily