Birodalmi figurák álöltözetben

Orbán Viktor hangsúlyozta, a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. “El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára, ahogy a kommunistákat is elzavartuk” – jelentette ki a miniszterelnök. Bogár László közgazdász professzornak tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Professzor úr, az atlanti birodalom, és a brüsszeli bürokraták hatalmas pénzzel rendelkeznek, korrumpálni tudnak újságírókat és politikusokat. A keresztény erők oldalán „csak” az igazság van. Mi magyarok ezt az SZDSZ-szel folytatott önfeláldozó küzdelmünkben már tapasztaltuk. Az akkor megszerzett tudásunk ma hogyan hasznosulhat?

– A világ, amelyben élünk egy minden eddig elképzelhetőnél bonyolultabb és veszélyesebb permanens globális háború színtere, tehát, ha valóban győzni akarunk, akkor először is két dolgot nem árt tisztáznunk, egy háború során ez talán nem haszontalan. Az egyik az, hogy kik vagyunk mi, a másik meg az, hogy ki az ellenfél, (enélkül elég nehéz sikeres háborút vívni) mert ez a „világok háborúja” legfőképpen az önazonosságról szól. Az önmagunkkal való azonosság mindenféle rend legmélyebb alapját jelenti.

Van a magyar nyelvben egy fordulat, miszerint „olyan zavarban voltam, hogy azt sem tudtam fiú vagyok vagy lány”. Feltehető, hogy mikor ez a fordulat megszületett még senki sem gondolta, hogy ez egyszer az egész nyugati társadalmat felbomlasztó disztópikus horrorként válik valósággá, egy véres valóságparódiává. Ez a fordulat ugyanis éppen azt akarta jelezni, hogy olyan zavarba voltam, hogy olyan zavar már nincs is, Pont úgy, mint ahogy olyan nincs és nem is értelmezhető, hogy valaki azt se tudja, hogy fiú vagy lány. A család, a nemzet és az európai fehérember keresztény kultúrája mint a Teremtés rendjéből adódó önazonosságunk alapja ma romokban hever.

A teljes anyag.

Kép: rider waite smith