Nariskin visszamenőleg is leleplezte az EU-t

Washington azt követeli az ukrán elnöktől, hogy valamilyen ürüggyel távolítsa el a vezető kormányzati pozíciókból azokat a személyeket, akik elvesztették a Fehér Ház bizalmát. „A feketelistán több tucat magas rangú ukrán tisztviselő szerepel Zelenszkij csapatából. Felhívták a figyelmét arra, hogy ellenkező esetben Washington nyilvánosságra hoz egy +gyilkos+ korrupciós dossziét a környezetének tagjai ellen. Zelenszkij tisztában van vele, hogy az amerikaiak rendelkezésére álló kompromittáló anyag tönkreteheti őt mint elnököt. Ilyen körülmények között továbbra is amerikai urainak kottájából fog játszani” – mondta Nariskin. Bogár László közgazdász professzornak tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Professzor úr, Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója megadta a magyarázatot arra, hogy egy korábbi kancellár és számos nyugati politikus miért támogatja eszetlenül a migrációt. Zsarolva vannak. Ezt a közérdekű információt hogyan lehet közismertté tenni abban az Európai Unióban, amelyben a szélsőséges fősodor sajtó uralja a nyilvánosságot?

– Ennek a valóban nagyon fontos és drámai kérdésnek a megértéséhez egy kicsit „messzebbről” kellene indítani azt a gondolati ívet, amely segíthet minket abban, hogy a lehetséges válaszokat megtaláljuk.

Az a „világhelyzet”, amelyben most vagyunk, feltehetőleg az emberi lét elmúlt ötezer évének talán legsúlyosabb és legmélyebb válsága.

A teljes anyag.

Kép: Nariskin – theguardian