Ördögkatlan-fesztivál

Több mint félezer programot, köztük színházi előadásokat, irodalmi eseményeket, képzőművészeti és családi rendezvényeket, koncerteket kínál augusztus 1. és 5. között a 16. Ördögkatlan fesztivál. A társigazgató, Bérczes László a ünneplést beharangozó pénteki pécsi eseményen elmondta: idén a baranyai Nagyharsányban, az ahhoz közeli szoborparkban, Beremenden, a palkonyai Mokos Pincészetnél és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtokon tartják meg a rendezvényt. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Társigazgató úr, Önök eleven és egyben magas kultúrát visznek el olyan szegletbe, amely 17 évvel ezelőtt ebből a szempontból fekete lyuk volt. Siker ez, vagy egyelőre csak eredmény, miért?

– Már a kérdés jólesik, és dicséretnek veszem, de inkább azt a részét hangsúlyozom, amit mi kaptunk ettől a „fekete lyuktól”: sok-sok barátot és szeretetet kaptunk itt, hozzá nagyszerű munkatársakat.

És azt a tanulási folyamatot és élményt, hogy az úgynevezett „magas kultúrának” helye van a színházzá átalakított tornatermekben, a koncertteremmé alakuló pajtákban és a zöld mezőn… és mindenekelőtt a vidék tiszteletét.

A teljes anyag.