Megtervezett az EU-abnormalitás

Ha nem az EU szétverése maga a cél – amit nem tartok kizártnak – akkor minimum az EU mérhetetlen végletes meggyengítése és káoszba döntése a cél – fogalmazott Kövér László házelnök Martoson. Bánó Attila publicistát kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, az Európai Unió egyik tagállamának közjogi méltósága úgy látja, hogy a brüsszeli „elit” káoszba akarja dönteni a közösséget. Az „elit” tagjai nem buta emberek, hiszen magasra törnek, hatalmas jövedelmet húznak. Tehát nem butaságból rombolják a kontinenst. Mi lehet a titkos motivációjuk?

– Nem könnyű biztosat mondani azzal kapcsolatban, hogy valójában mi befolyásolja a brüsszeli „elit” gondolkodását és tevékenységét, de a következményeket, az „eredményeket” látjuk és a saját bőrünkön tapasztaljuk. Amikor olyan emberek kerülnek döntéshozói pozíciókba, akiknek a választópolgárok felé nincs elszámoltatható kötelezettségük, akkor felvetődik a kérdés, akkor vajon kik felé van?

A brüsszeli korrupciós botrányok nyomán megpillanthattuk a gépezet néhány mozgatórúgóját, s ennek alapján joggal feltételezhető, hogy a szóban forgó, magas állású hölgyeket és urakat meg lehet vásárolni, mert van az a pénz. Az teljesen egyértelmű, hogy számtalan kérdésben szembe mennek az európai polgárok legelemibb érdekeivel, ami azt jelenti, hogy nem őket képviselik, hanem azokat, akiktől személyes előnyöket remélhetnek.

A teljes interjú.