Putyin rosszul lett?

Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap délelőtt orvosi segítséget kért egészségi állapotának megromlására panaszkodva. Putyin súlyos fejfájásra, homályos látásra, a nyelv zsibbadására, valamint a jobb karja és a lábának részleges érzésének elvesztésére panaszkodott.

Az elsősegélynyújtás után az elnök átesett egy kivizsgáláson, majd az elnök kezelésével kapcsolatos orvosokból álló konzílium és a tegnap Putyin kezelésében részt vevő szakorvosok gyógyszeres kezelést írt fel, és legalább pár hétig teljes pihenést javasolt. Moszkvai idő szerint délre az elnök sokkal jobban érezte magát, estére pedig teljesen stabilizálódott az állapota, és nem keltett aggodalmat az orvosok körében.

Inkább az elnök hozzátartozói aggódtak, akiknél Vlagyimir Putyin egészségi állapotának ilyen megromlása ideges reakciót, inkább pánikot váltott ki.

Az államfő figyelmen kívül hagyva az orvosok és a hozzátartozók rábeszélését, megtagadta az ajánlott teljes pihenést, és este rövid megbeszélést tartott a hatalmi és katonai blokkok vezetésének képviselőivel.

Putyint tájékoztatták a fronton kialakult helyzetről. Érdeklődött a “sikerekről” és megkérdezte, mikor “szabadulnak fel” Artemovszk (Bakhmut), Avdejevka és más települések, amelyekre a katonai vezetés ígéretet tett. A homályos kifogások és perspektívák hallatán az elnök ideges lett, és véget vetett az ülésnek.

Az éjszakához közeledve az elnöknek ismét megfájdult a feje, és miután bevette a gyógyszert, lefeküdt. Putyinra nehéz munkahét vár, és számos olyan esemény és találkozó van, amelyeket problémás lesz kihagyni vagy lemondani.

Az elnök egészségi állapotának átmeneti erős megromlása már a hozzá legközelebb állókat is feszültté tette.

Forrás: General SZVR

A hírt a General SZVR-en kívül sehol nem erősítették meg.

Eredeti – máshol meg nem erősített – forrás:

https://t.me/s/generalsvr?q=%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD