Liberális bálványimádás

A film „kíméletlenül leleplezi a hazug és nevetséges, tudatosan építgetett és minden alap nélküli Árpi bácsi-mítoszt” – olvassuk a sajtóban. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, a liberálisok kigúnyolják az ősi magyar turul- és csodaszarvas-mítoszt, sulykolván, hogy a modern emberekhez méltatlanok a mítoszok. Ugyanakkor ők mai mítoszokat fabrikálnak, ráadásul hazugokat. Mi lehet a cél?

– A bolsevikokban (kommunistákban), a nácikban és a liberálisokban egyformán közös a vallásellenesség, az Isten tagadása. Pontosabban ők magukat tekintik istennek és azt követelik, hogy az emberek őket imádják, ne a Jóistent, ne Jézus Krisztust. Mert ők a mindenhatók és így is viselkednek. Ez a mi tragédiánk, de egyben az ő tragédiájuk is, mert ez a bolsevikok, a nácik és a liberálisok biztos bukásának az oka is.

A bolsevikok (kommunisták), nácik és liberálisok vezérei azonban egyszerű, gyarló, nagyravágyó szerzetek, de – sajnos – tehetséges hatalomtechnikusok, akik mentálisan sérült figurák. (Például Sztálin a Kreml folyosóján 10 méterenként őrt álló katonák közül, volt, akit azért végeztetett ki, mert amikor elhaladt előtte, gyanúsnak találta a lesütött tekintetét.)

A teljes interjú.

Kép: mapio.net