Mutatkozzon be egymásnak az Európai Bizottság és az erkölcs

„Mert mi egyebek a birodalmak igazságosság nélkül, mint közönséges rablóbandák?” – kérdezte Aquinói Szent Tamás A teológia foglalata című művében. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, a sajtó szerint a zavaros vakcinavásárlások ügyében „A brüsszeli politikusoknak – élén Kyriakidesszel – jó okuk volt tagadni és titkolózni, mivel később kiderült, hogy a biztos asszony számláján megjelent 4 millió euró, amivel nem tudott elszámolni.” A legendás egyháztanító gondolkodásmódját alapul véve: rablóbanda-e az Európai Bizottság?

– Érdekes, hogy Aquinói Szent Tamás gondolatával egybecseng a Tanácsköztársaság bolsevik ikonja, Jászi Oszkár egyik írása, amelyben hasonlóról elmélkedik, amikor arra utal, hogy a hatalom erkölcs nélkül egyenlő a banditizmussal. Sajnos Kun Béla, Szamuely Tibor és elvtársaik bizonyára nem olvasták eszmetársuk írását.

A politika és az erkölcs napjainkra elvesztette egymást feltételező mivoltát. Hovatovább hülyének tartják az erkölcsös politikust.

A teljes interjú.

Kép: rehva.eu