Aranyhajú hármasok címmel új kötet

Aranyhajú hármasok címmel jelent meg kötet, amelyből színházi előadás is készül. Toót-Holló Tamás műve ősi magyar naphéroszainkról, az aranyhajú gyermekekről szól – hangzott el a budapesti Nemzeti Színházban szerdán tartott könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón.

Toót-Holló Tamás író, szerkesztő a Cédrus Művészeti Alapítvány gondozásában megjelent könyv mellett felhívta a figyelmet a hozzá kapcsolódó internetes tudástárra, az aranyhajuharmasok.hu weboldalra, valamint a darabhoz készült zeneműre, egy crossover folkoperára is, amelynek szerzője Bársony Bálint szaxofonművész és Elek Norbert zongoraművész, a Magyar Rhapsody Projekt két frontembere.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója bejelentette, hogy a művet a következő évadban bemutatja rendezésében a színház. “Régen kaptam ilyen inspiráló szöveget” – fogalmazott.

A teljes anyag.

Kép: Toót-Holló Tamás író, szerkesztő a Nemzeti Színház és az Aranyhajú Hármasok Produkció könyvbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján, ahol az író Aranyhajú hármasok című kötetét mutatták be 2022. október 5-én. Aranyhajú hármasok címmel színházi előadás is készül a Nemzetiben, a darabhoz készült zenemű egy crossover folkopera. Toót-Holló Tamás könyve ősi magyar naphéroszainkról, az aranyhajú gyermekekről szól. MTI/Kovács Anikó