Valamikor aknazár őrizte a határt

Felfegyverzett paramilitáris alakulatok támadják hazánkat – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Présház.

– Ügyvéd úr, videófelvételek tanúsítják, hogy migránsbűnözők tűzfegyverekkel is támadják hazánkat. Az itthoni hungarofób szélsőség azonban továbbra is „menekülteknek” hazudja a paramilitáris alakulatokat, amelyek egyre agresszívabban rohamozzák rendőreinket. Kik és hogyan fizetik meg a hungarofób propagandaosztagot?

– Szijjártó Péter külügyminiszter a minap nyilatkozta, hogy „ A déli határ gyakorlatilag ostrom alatt áll.” Nagyon kemény megállapítás! Olyan, ami komoly állami intézkedést kíván, sőt követel. Szervezi is már a kormány (a belügyminiszter) a határvadász ezred felállítását. Kérdés, hogy milyen feladat-és hatáskörrel rendelkeznek majd a határvadászok, akik között kb. 900 fő a rendvédelmi középiskolások frissen végzett hallgatói közül kerül ki. 

A Btk. 352/A §.-a értelmében alapesetben 3 évig, felfegyverkezve, vagy fegyveresen, vagy tömegzavargással lépik át az országhatárt 1-5 évig, illetve 2- 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az elkövető.

Eddig és jelenleg is, évek óta, kísérgették, kísérgetik vissza a rendőreink, katonáink a határ szerb oldalára az ismeretlen, okmányok nélküli, illegális határátlépő betolakodó idegeneket, akik jelentős része újra és újra próbálkozott, egyesek akár 20-adszor is, a határsértéssel. De csak kivételesen (Röszke) lépték át azt a „vörös vonalat”, amit mára napi gyakorlattá tettek. A magyar kormánynak is ennek megfelelően „szintet kell lépnie”.

Soros és tettestársai egyre türelmetlenebbek. Sorosnak egyre kevesebb a biológiai ideje a nagy tervének megvalósítására, a gyűlölt magyarok és németek, de akár egész Európa népeinek megbüntetésére. Ezen népek identitásának, szuverenitásának, nemzeti önállóságának a megszüntetésére. Vagyis sürget az idő, Sorost is és bennünket, Európát is. „Ursula van még Lejjebb” elnök asszony vezetésével a brüsszeli bürokrata elit már atombunker építésébe kezdett, hogy az általuk is gerjesztett esetleges világégést élve átvészelhessék.

– Akár egy magyar hősi halott is kevés lenne-e ahhoz, hogy a brüsszeli szélsőség visszafogja a magyarellenes gyűlöletkeltést, és elismerje, hogy az ártatlan, jót akaró, barátságos „menekültek” között bűnözők, illetve feladattal ellátott kiképzet katonák is vannak?

– Az Isten őrizzen attól, hogy magyar hősi halottja legyen az erőszakos határsértéseknek. Ennek már olyan jogkövetkezménye lenne, ami súlyos állami intézkedések foganatosításával kellene, hogy járjon. Olyannak, ami Brüsszelnek biztosan nem tetszene. Ámbár van egyáltalán valami a magyar nemzeti kormány tevékenységében, ami tetszik az EU bürokrata elit vezetésének???  Van még valaki, aki elhiszi – a hivatalból optimista egyes minisztereinken kívül –, hogy az Európai Uniótól  Magyarország akár egyetlen eurót is kap abból a pénzekből, amelyek jogosan megilletik?!

Volt idő, amikor az országhatárt aknazárral védték. Persze nem az illegális betolakodók ellen, hanem sokkal inkább a diktatúrából menekülni akarók megakadályozására. Most, amikor tíz, sőt százezrek lépik át illegálisan a magyar határt, sőt már felfegyverkezve, fegyveresen is, miért nem védekezhetnénk akár aknazárral is? Mert akkor Brüsszeltől nem kapjuk meg a jogos járandóságunkat? Mert most megkapjuk?

– Az itthoni média egy része ebben az ügyben is elővette a régi hungarofób fegyvert, a gúnyolódást. A déli határon zajló háborús helytállást kigúnyolják a magyarellenes rasszisták. Hogyan lehet jogi eszközökkel védekezni ellenük?

A magyar ellenzéki politikai elit szemmel láthatóan egyre hiteltelenebb a magyarok körében. Sőt, egyenesen nevetségesek és szánalmasak. Már ott tartanak, hogy a Főnöknek (Gyurcsány) kell csatasorba állni, az első vonalba lépni ahhoz, hogy legyen még, aki komolyan veszi őket. Persze az is nevetséges 3 hónappal az újabb 2/3-os választási vereségük után egyre zavarosabban arról hadoválni, hogy a kormányzati hatalom átvételére készülnek. Mire? Hogyan? Szabad választásokkal, vagy idegen hatalom által támogatott fegyveres puccsal? Mégis, mit képzel ez az ember?!

Molnár Pál

Kép: Apátistvánfalvi Határőremlékhely