A bálványimádó sztálini mintája

„Erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó ‘kis körei’, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek” – írta bejegyzésében egy liberális bálványmádó. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédet, politikai publicistát kérdezete a Présház.

– Ügyvéd úr, egy szélsőséges politikus a választási vereség miatti frusztráltságában azt sulykolja, hogy csak a liberális városvezetőségek, tehát a külföldi propaganda- és pénztámogatással eredményes garnitúrák szabadok. Ez a fajta liberális felsőbbrendűség miért juttatja eszünkbe a fasizmust?

– Talán már a t. Olvasók unják is, hogy ennyit foglalkozunk Karácsony főpolgármesternek erre a kitüntető figyelemre méltatlan személyével. Azt az SZDSZ óta már mindenki tudja, hogy a liberális gőg, meghatározó tulajdonsága az ehhez a gondolkodó csoporthoz tartozóknak.

Ezzel együtt jár az emberek lenézése, amit észre sem vesznek és csodálkoznak, hogy már megint nem nyerték meg az ogy. képviselő választásokat. El sem hiszik, hogy a magyarok büszke, önérzetes emberek, akik nem fogadják el az übermensch lekezelést.

De a felsőbbrendűségi tudat nem csak a nemzeti szocialistákat jellemezte, hanem legalább annyira a bolsevikokat is. Sztálin mondta Lenin temetésén, hogy „Mi kommunisták különös emberek vagyunk, különös anyagból vagyunk gyúrva.” Kísérteties a hasonlóság a liberális mentalitással.

– A fruszrált bálványimádó még Bibó Istvánra is sarat dob, hiszen a kiváló értelmiségi annak idején biztosan nem a külföldről támogatott szélsőbaloldali garnitúrákra gondolt, amikor a szabadság kis köreiről írt. Miért és hogyan kell megvédenünk Bibó István emlékét a szélsőségtől?

– Bibó Istvánt nem  kell Karácsony Gergelytől megvédeni, hiszen Karácsony Bibó bokájáig sem ér fel, sem tudásba, sem emberi tartásban, sem politikai értelemben. Karácsony ideje leáldozóban van. Most azt a feladatot kapta a hazai és a külföldi Főnőkétől, hogy a legvégsőkig sanyargassa meg a budapestieket és teszteljék le a pesti népek tűrőképességét. Ezzel készítik elő a polgárokat a 2024 évi önkormányzati választásokra, amikor a lepusztult főváros, a tönkretett emberek már végső kétségbeesés határán vannak. Akkor fog színre lépni az új főpolgármester jelölt, „cigarettás rendőr”, a Bolgár Nő, aki kenyérre kenhető bűbájjal fogja elvarázsolni a fővárosi választó polgárokat, akik boldogan válasszák majd főpolgármesterré a csúnya, rossz Karácsony helyére.

– A bálványimádó szerzet szóhasználata hátborzongatóan idézi fel az egykori SZDSZ-t, amely az akkori, baloldali miniszterelnök szerint is tele volt korrupciós ügyekkel. A szabadság üptre-puffra való emlegetése, ebből az értékből mindenki másnak a kirekesztése mennyire tudja visszarángatni a múltba a társadalom manipulálható részeit?

– A bolsevikok-kommunisták- liberálisok gátlástalanul forgatják ki a szavak jelentését. A diktatúrát demokráciának, a rabságot szabadságnak titulálják, ha ők vannak hatalmon, ha nem, akkor megfordítják és a demokráciát diktatúrának, a szabadságot rabságnak nevezik. Persze ettől még a demokrácia és a diktatúra is az, ami, de azért próbálkoznak és vannak is olyanok akik hisznek nekik.

Molnár Pál

Kép: atomicheritage.org