Klímahisztéria

Derék politikusaink szerint éghajlat változás  megy  végbe  napjainkban. Ennek  okozói természetesen mi  vagyunk, mert  rengeteg  benzint, olajat, földgázt, tevetrágyát, fát és szenet égetünk. Ezt az állítást  kitűnő tudósaink nagy része is  bizonygatja. Napszámban, húzzák a vészharangot  a  rövidesen jelentkező katasztrófa ígéretével.

Főként a Föld  vészes felmelegedése  veszélyével támogatják a kormányok  újabb  adókivetési igyekezetét.  “Lejárt” politikusok is (Al Gore?)  ragyogóan  kezdtek megélni a harangkongatásból.  Ennek nyomán a kormányok nyaktörő  sebességgel   róttak ki új adókat (Carbon tax). Ugyanakkor  nem  támogatták kellően a nap és más nemszennyező energia források  hadrendbe állítását.

          Ami a klímaváltozást illeti, úgy rémlik, mintha a középiskolában  emlegették  volna a jégkorszak ciklikus  voltát.  Mostanában még mindig kifelé  jövünk az utolsó jégkorszakból. Ennek tetejében még közbeeső,  ”mini” jégkorszakok vannak, mint  1250 utáni, amikor a globális hőmérséklet  egy celzius  fokkal csökkent. Ezek a  ciklusok   hatalmas éhinségeket okoztak a jó öreg Európában.  Tehát nyugodtan állíthatjuk, a Föld felmelegedése  a természet műve, nem a  miénk.  Mi is  besegíthetünk egy kicsit, de   nem lényeges mértékbhen. A természet teszi a  dolgát, akár tetszik nekünk, akár nem. Tehát ha  egy jégkorszakból jövünk kifelé, nyilván emelkedni  fog a  sárgolyónk hőmérséklete és a  tengerek szintje is, Idei, óráig ezen is  tudnánk  segíteni a mélyföldek  elárasztásáal.

          Az írott  történelmünk   olyan  szárazságokról is  megemlékezik, az egyébként többnyire  “irányított” és hamis, hazug történelem, amikor a kisebb  folyók, tavak teljesen kiszáradtak amelyek szintén éhinségekkel, tömeghalállal jártak. Persze India  és  Afrika is hasonlókkal dicsekedhetne. De “özönvizekről”  is szól a  történelem és  hatalmas  esőzésekről is.  A földkéreg is  mozgásba jön időnként, ismert területeket sülyeszt el, semmisít meg (MU és Atlantisz?).

          Igaz, mi  rengeteg  energiát  fogyasztunk és  szeméthegyek sokaságát emeljük világszerte, mérgezzük tengereinket,  civilizációnk nagyobb  dicsőségére.  Ez volna a fő baj, nem a levegő széndioxidtartalma. Ugyanis ezen a  téren az anyatermészet messze felülmúlja az  emberiséget.

Például:

          Krakatoa vulkán  1880-ban tört ki, több száz megatonnás  nukleáris  bomba erejével.  Ez a borzalmas  robbanás több, mint százezer embert  pusztított el Szumatra közelében. Óriási mennyiségű port, kéndioxidot lövelt a Föld teljes  légkörébe.. Savas  eső hullott az egész  sárgolyón. Hatamas  viharok  voltak, a por és gázfelhők csak három év után ülepedtek le a földre.  A napfény  ereje  erősen csökkent,  ez a  mezőgazdaságban hatalmas  károkat okozott. A Föld hőmérséklete 1,2 Celsius-fokkal csökkent. A robbanás hangja 4800 kilóméterre is  hallható volt.

          Földünkön 1500 aktív tűzhányó van, nem  említvén a  tengeralattiakat. Ezek mind   szennyezik levegőnket és  tengereinket, ha nem is Krakatoa  méreteivel.

          Az utolsó évszázadban is  volt olyan tűzhányókitörés, amely 7,000,000 (hétmillió) tonna port és  gázokat lövelt a  levegőbe (El Chichon). Tessék csak a Google.hoz  fordulni félelmetes  adatokért: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_large_volcanic_eruptions_of_the_20th_century.

          Ami a  széndioxidot illeti, a természet itt is túlteljesít minket. Például: az olajforrások közül nemcsak a mi  fúrt kutaink  szivárognak, hanem  tengeralattiak is szorgalmasan  mocskolják a  tengerek vizét. Ha  már itt tartunk  említsük meg a  háborúk alatt  elsülyesztett  hajók olaját, a  megtorpedózótt tankerekkel  együtt. Irak felgyújtott olajkútjaira már nem  emlékszünk?

          A hatalmas  területen  található tűlevelű erdeink  ezer és ezer tonna terpentint juttatnak a  levegőbe, tüdeink ártalmára. 2016-ban,  csak Kanadában akkora területű erdők égtek le, mint fél Dunántúl. Az orosz Szibéria  erdei  még jobban égnek, mert  az oltás ott nincs még jól megszervezve. Ugyancsak meg kell  emlékeznünk Hamburg, Drezda, Tokió, Nagaszaki és Hirosima, városok, falvak ezreinek égéséről, amelyek Isten tudja  milyen káros gázokat, gőzöket juttattak  ezer tonna számra a levegőbe, a széndioxidon kívül. Persze a gyújtogatásra használt sok-sok tonna foszfor sem volt természet és  tűdőbarát.

          A soha  nem szűnő háborúkban  elpukkasztott  gránátok, aknák, kézifegyverek, rakéták, repülőbombák  óriási tömegét nem  említi  senki, pedig  azok az “égéstermékek” sem  kímélik  levegőnk tisztaságát. Csak Vietnám és  Laosz több  bombát kapott, mint amennyit a második világháborúban felhasznált az USA.  Azóta  sorra került Afganisztán, Irak, Libia, Szíria.  Azok égéstermékei pedig  csak részben   hasonlítanak az  aránylag ártalmatlan, a  növények által  felhasznált széndioxidhoz. Senki nem  említi az  űrhajók  kilövéséhez használ  tiokol szívet melegítően gyönyörű fehér fehőit, amelyek lelkesen hozzájárulnak a kénsavas  esők képzéséhez.

          Ha  valaki előveszi a 18. és a 19. század elején készült városi fényképeket. furcsa  sötét  foltok tömegét láthatja a utakon. Ne törjék a  fejüket rajta, elárulom. Azok bizony az akkori “lóerők” anyagcsere termékei  voltak, magyarul lótrágya. Ugyan a  köztisztasági hivatal emberei hősiesen közdöttek az utak tisztaságát visszaállítandó,  de csak naponta  egyszer voltak  sikeresek.

No, tessék  elképzelni azt a  bűzt, ami a  nyári melegben  lengedezett a városi levegőben, különösen a komflis, azaz a lovaskocsi állomások környékén, ahol a  várakozó pacik unalmukban minden szükségletüket kielégítették. El ne  felejtsük, a 18. század elején még a  bölények milliói  gyártották a metángáz számolatlan köbmétereit.

          Az egész világon fával, szénnel, faszénnel, tevetrágyával fűtöttek, sütöttek, főztek. Angliát télen állandó füstszmog borította, talán 1960-ig, amikor is  befejezték a földgázra  való áttérést és London, Birmingham, Manchester újra élhető városok lettek.

          Néhány évtizede a  gőzmozdonyok ezrei  húzták maguk után a  sűrű füstfellegeket. Minden  valamirevaló gyár maga állította elő  a működéséhez szükséges  energiát  szénfűtéses kazánokkal.  A  még kevés földgáz lévén a lignitből gázt előállító gyárak is ontották a  fűstöt tonnaszáma.  Az ipari  városok egét füstfelhők borították.  A repülőgépek sem igényeltek széljárás jelentéseket, mert nappal  látták a  városok,  vonatok, gyátak fűstjének irányát.

          Az  amerikai gépkocsik olajat kezdtek égetni általában az első 50,000 mérföld után.  Persze már az első mérföldek után is hetente egy liter olajat égettek. A hideg motorok csodaszép kék füstöt húztak maguk után. Ez csak akkor szünt meg, amikor a kitűnő japán gépkocsik tömegesen kezdtek feltünni a Ford, GM és Chrysler  autógyárak parkolóiban…

          A levegő még tisztább lesz az electromos autók folyamatban lévő, gyors térnyerésével. Kína vezet e téren, már behozhatatlan elönnyel. Néhány éven belül beszüntetik a  belsőégésű motorok gyártását. A mi államainkban erről még nincs  sok  szó, mert az olajlobby  még be  akar zsebelni néhány trillió  dollárt.. Az olajtermelő országoknak is  felkopna az álluk

A nap- és  szélenergia használata is  rohamosan terjed, nem is  beszélve a thóriummal működó  reaktorok  fokozott iramú térhódításáról. A thórium reaktort már  régen megalkodták az  amerikaiak, de mivel nem lehetett belőle   atombombát gyártani, leállították. Itt is  meg kell majd küzdeni az uránlobbyval. Nem könnyú feladat, de Kina és India hatalmas erőfeszítéseket tesz a  megvalósítás felé.. .

          Szóval, sok hű-hó semmiért. A technika  folyamatos és ugrásszerű fejlődése hamarosan megszünteti  a levegő – humán eredetű – szennyezését.  Talán a  haladást mindenáron fékező, hátráltató  nagyipart kellene rábeszélni lelkesebb  közreműködésre.  A széndioxidból üzemanyagot is lehet csinálni, versenyképes áron. Tehát nyugodtan égethetjük a  szenet és olajat az áramfejlesztőkben, ha a füstgázből azonnal uj üzemanyagot termelünk.  Persze ehhez az olajmágnások belegyezése és közreműködése is szükséges volna, amire nem számíthatunk. Igaz, Kinában már csinálják, egy magyar tudós szabadalmát használva.

          Ami a természetet illeti, arra   semmiféle komoly  befolyásunk nincs.  Ha  például a Csendes-óceánt szegélyező tűzgyűrű, a nyugat-amerikai Szent András-törésvonal és a  Földközi tengeri kontinentális rétegek csússzannak   egy átlagnál nagyobbat, minden  gondunk  megszakad jó időre.

          A közelmúltban jelentek meg  cikkek a   Yellowstone  supervulkán várható  közeli kitöréséről. Ha  ez  megtörténik, hosszú ideig nem lesznek napi széndioxid  gondjaink, mert a Föld lakosságának jó része el fog pusztulni  Biden  Úrral  és Hilaryval együtt (http://www.express.co.uk/news/science/768778/Yellowstone-eruption-Supervolcano-BRINK-of-erupting-increased-activity),

          Addig is be kellene  tiltani az Amazonas őserdő és más  erdők irtását,  amelyek eddig   szorgalmasan nyelték az általunk termelt széndioxid tonnáit.

Itt meg kell említenünk, hogy a föld oxigéntermelésének 50-85 százalékát a tenger adja. Tehát a  nagy erdőtűzek és minden más jelenség alig befolyásolja az oxigén mennyiségét. Erről szintén sokat lehet olvasni a Google lapjain. Itt egy példa: (https://earthsky.org/earth/how-much-do-oceans-add-to-worlds-oxygen)

          Ha  már belátjuk a  kapkodás  sikertelenségét, fel kell készülni a felmelegedésre.  Először is  a vizet kell takarékosan használnunk s a tenger vizét kell, óriási mennyiségben sótalanítanunk. A technika rendelkezésünkre áll, legfeljebb kevesebb okosbombát, tankot és  repülőgépanyahajót kell gyártanunk. Például egy vadászrepülőgép árából egy  várost  tudnánk  ellátni sótlanított tengervízzel.  Talán a Marsra sem kellene röppentyűket küldözgetni. .

          HAARP  

Nemcsak  egy összeesküvés  elmélet hívei aggódnak  a HAARP miatt, hanem az EU  is  megszavazott  egy határozatot, amely további információt  kér az egészségi és környezeti   veszélyekről. Az  aggódás elenére a HAARP  vezetői  ragaszkodnak ahhoz, hogy  a HAARP nem  károsabb, mint  egy rádió kutatási terv –  Idézet  a  Canadian Broadcasting Corporation  (CBC) egy HAARPról  készült  TV  dokumentumából.

HAARP – High Frequency  Active Auroral Research Program, azaz  Magas Rezgésszámú  Aktív  Sarkifény Kutatási Program, egy  alig  ismert, de  kritikusan fontos USA  katonai védelmi  program, amely  évek óta igen sok  vitát  okozott  bizonyos körökben. Az illetékes HAARP -vezetők nyilatkozatai ellenére, néhány  elismert  kutató  állítja, hogy a HAARP  adta titkos  elektromagnetikus  hadviselés lehetősége segítené  az USA  haderejének  növelését, a teljes spektrum dominenciáját  sokáig.

Mások  állításaikkal  elmennek addig a  vádig, hogy  a HAARP-ot  már felhasználták időjárás-változtatásra, földrengések, tengerárak  előidézésére, valamint a világ  elektronikus kommunikációjának megzavarására.

A Yellowstone-tól ÉS A  HAARP-tól eltekintve, pillanatnyilag sokkal nagyobb veszélyt jelent a vizeink rettenetes szennyeződése és a  termőföldjeink mérgezése, kimerítése, nyomelemek teljes hiánya, amely már visszafordíthatatlannak látszik, de arról majd máskor,

E cikk írása óta óriási erdőtüzek dúltak Kanadában, Szibériában, az Amazonas vidékén, Portugáliában, az USÁ-ban.  Kiderült, a világ oxigénkészletét a tengerek  adják. Az Amazon erdei egy gramnmot sem.  1922-ben is olvadtak a glecserek s  nagy melegek voltak  világszerte. A harmincas években 40 (negyven) fokos meleget is mértek Szolnokon, amit a bőrömön tapasztaltam. Árnyékból árnyékba  szaladgáltam az utcán, olyan erős volt a  napsütés.

Tehát  ami van, az  egy természetes  folyamat, amelyhez semmi közünk.

                                                                                         Magyaródy Szabolcs