Újólag harc az imperialisták ellen

Politikai idiotizmus húzódik meg a kettős mérce mögött az Európai Unióban – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő. Dr. Somogyi Jánosnak, nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Présház.

– Ügyvéd úr, Deutsch Tamás említette, hogy egyesek azzal érvelnek a migráció mellett: az élet a legfontosabb, emberek nem halhatnak meg a Földközi-tengeren. A migránsbűnözők azonban nem tartják fontosnak az élethez való jogot, mert téglákkal dobálják a magyar határvédő rendőröket, katonákat. Hogyan védekezhetünk szellemi eszközökkel a sorosista populizmus ellen?

-Deutsch Tamás EP-képviselő úr valójában mindent elmondott az Európai Unió jelenlegi céljáról és politikai gyakorlatáról, de talán kevésbé diplomatikusan még hozzá lehet tenni, hogy az EU lényegében egyre jobban, egyre nyilvánvalóbban szovjetizálódik. Az EU Parlament azonos az egykori Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) Központi Bizottságával, az EU Bizottság pedig az egykori SZKP Politikai Bizottságával. Egyelőre még a mai leninek és sztálinok nélkül. De ha így haladnak az események, erre sem kell sokáig várni. Ki kell mondani már, hogy az EU imperialista álmokat dédelget és minden erőfeszítése arra irányul, hogy egységes birodalommá gyúrja Európát.

Az egyes tagállamok többnyire elszigetelt, bátortalan ellenállását sikeresen hárítják, de leginkább  sz…nak rá (copy right Karácsony Gergely). Orbán Viktort pedig egyszerűen kiátkozzák, mint egykor a pápa egy eretneknek nyilvánított uralkodót.

Az imperialista Szovjetunió  rabigája ellen is lázadtak a „Béketábor” országai (NDK 1953, Magyarország 1956, Csehszlovákia 1968, Lengyelország 1980), de a Jaltai Egyezmény védte a szovjet birodalmat a Nyugat fegyveres beavatkozásától a függetlenségi szabadságharc oldalán. Más eszköz pedig vajmi keveset ért a tankokkal szemben. Így könnyedén leverték a kiugrási kísérleteket és a lázadó országokban visszaállították a „baráti kormányokat”.

– Deutsch szavai szerint a kettős mérce a mindent maga alá gyűrő európai birodalmi törekvésből fakad. Már a lengyel elnök is kimondta, hogy az EU német vezetősége a negyedik birodalom létrehozására törekszik. Mi magyarok hogyan tudunk ez ellen védekezni, ha még nem késő?

-Manapság  az EU imperialista törekvései ugyanolyan célokat követnek, mint az egykori birodalomépítők, de hatalmasat fejlődött a világ a kommunikációs technikákat illetően. Meg lehet szerezni egy ország felett a politikai hatalmat akár fegyveres, háborús leigázás nélkül is.  Ma már el lehet nyomni egy népet a nép nevében is (agymosással, különböző manipulációkkal, hazugságokkal, zsarolással, fenyegetéssel, titkos ügynökök, terroristák akcióival, s a többi.)

-Hogyan lehet a mai imperialista törekvések ellen sikeresen fellépni? 

-Sokféleképpen. Mondhatnám azt is, ahogyan ezt napjainkban a lengyel és a magyar kormányok teszik. Természetesen a 27 EU tagállam egy-két kormányának ellenállása nem elegendő az EU-s birodalmi célok elérésének megakadályozásához. Sajnos Európa nyugati fele népeinek viszonylagos jóléte egyelőre még elaltatja a polgárok éberségét és nem érzékelik a halálos veszedelmet, de talán még van remény az időbeni ébredésre. Azonban nélkülük is megmenekülhet Európa jelentős része, mert ha a NATO fegyveresen nem igázza le a szabadságharcot vállaló nemzetek népeit, akkor a különböző pénzügyi zsarolási, gazdasági szankciós műveleteket ki lehet védeni, hiszen azért még van pénze a Világban George Soroson kívül másnak is (nem is kevés!), és gazdasági együttműködés is lehetséges a brüsszeliták nélkül is. Napjainkban éppen ezt bizonyítja Magyarország kormánya.

– Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy a magyar helyreállítási terv alapján 2500 milliárd forint jár Magyarországnak a koronavírus-járvány kárainak enyhítésére. Az Európai Bizottságnak nincs jogköre arra, hogy befolyásolja az összeg folyósítását – mondta. A brüsszeli szélsőség hazánkat a jogállamiság hiányával vádolja, miközben súlyosan megsérti a jogállamiságot. Föl kell-e készülnünk egy újabb november negyedikére, és hogyan?

– Természetesen minden lehetséges eshetőségre fel kell készülni. Az életünkért, a függetlenségünkért, a szabadságunkért, az emberi méltóságunkért  ugyanúgy meg kell küzdenünk, mint eddig mindig a történelmünk során. Ma azonban más eszközökkel, más módon akarják megszerezni az életterünket, mint eddig. Most a tudatunkat, a lelkünket támadják, azt akarják megnyerni, elvenni. Természetesen az anyagi javainkon túlmenően. A főpróba 2022. április 3.-án lesz.

Molnár Pál

Kép: Szavaz az EP – euobserver.com/eu-election/