Jogi abszurd az Európai Unióban

A tanúk meghallgatásával folytatódott a volt belügyminiszter Matteo Salvini, a Liga vezetője elleni bírósági tárgyalás Palermóban a 2019 nyarán feltartóztatott spanyol „civilhajó” ügyében. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, a csempészhajókat Európa-szerte „civilhajóknak” hazudják. Van-e jogi vonzata annak, hogy bűnözők a civil mozgalmakat lejáratják a hamis szóhasználattal?

– Kedves Szerkesztő úr!  Annak van-e jogi vonzata, hogy a jogállamot, a törvényes kormányt, a demokratikus társadalmi viszonyokat diktatúrának hazudják? Ugye, hogy nincsen! Akkor miért lenne a  politikailag, ideológiailag mélységesen elkötelezett, pénzzel agyontámogatott, civilnek titulált  alakulatok civil szervezetnek hazudásának?!

De ha valakit leb…arnítanak, annak is csak akkor van jogi vonzata, ha az ügyben döntést hozó bíróság politikai, ideológiai meggyőződése megegyezik a leb…arnított sértett fél politikai meggyőződésével, vagyis ha azonos szekértáborba tartoznak. Más esetben nem történt semmi, hiszen a homoszexualitás társadalmilag elfogadott jelenség.

– Az olasz belügyminiszter a csempészszervezet hatvanötödik földközi-tengeri műveletét igyekezett megakadályozni.

A teljes interjú.

Kép: politurco.com