Esélyesek klubja

A hazai és uniós pályázatok kiterjedt rendszerét kezelő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő fontos küldetése, hogy már a pályázat benyújtása előtt a lehető legtöbb információval ellássa a pályázókat, ezért programot indított Esélyesek klubja címmel. A kéthavonta jelentkező művészeti estek célja, hogy a közönség megismerje a szervezet által nyújtott lehetőséget, a sikerrel pályázók tapasztalatait, mindenki közelebb kerüljön a pályázati lehetőségekhez, s tegye mindezt egy kötetlen, szórakoztató, művészeti élményekben gazdag program keretében.

A kerekasztal-beszélgetéseken minden alkalommal Monszpart Zsolttal, a Támogatáskezelő főigazgatójával és meghívott vendégeivel zajlik izgalmas véleménycsere. Az estek háziasszonya Kubinyi Júlia népdalénekes, a Támogatáskezelő kulturális nagykövete. Az ismert vendégek mellett korábbi sikeres pályázók szólalnak meg. A beszélgetéseket zene, tánc, szavalat színesíti, egy ponton bekapcsolódik a közönség is.

Klub az aulában

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolnak a jelenlévő szakemberek.

A Támogatáskezelő székházában december 9-én megrendezett első klubest témája a cserkészetből hozott testvériség szellemében történő közösségformálás; vendégei az egykori cserkész, dr. Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, Bedekovics Péter a Magyar Cserkészszövetség országos elnöke és Szives Márton ütőhangszeres művész, a Nemzeti Tehetség Program és a Nemzeti Kulturális Alap többszörös támogatottja.

Rétvári Bence

A Támogatáskezelő és a Magyar Cserkészszövetség konzorciumi partnersége által, 2018 és 2021 között „Lépj át a határaidon”! címmel közös projekt valósult meg az Európai Unió Szociális Alapja és a magyar kormány társfinanszírozásával. A konstrukció átfogó célja a Kárpát-medencében élő magyarság, a határon inneni és határainkon túlra szakadt nemzettársaink közötti kulturális- és hagyományőrző kapcsolatok erősítése volt, valamint szakmai hálózatok kiépítésével, jó gyakorlatok megosztásával a nemzeti összetartozás, a közös identitás erősítése.

Pályázók

Az első Esélyesek Klubja esten ezt az együttműködést érzékeltették, keresve a közös alkotás új formáit, bevonva a meghívott vendégeket.

Monszpart Zsolt

A következő, várhatóan február elején sorra kerülő klubestről az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapjáról tájékozódhatnak az ötleteikhez forrásokat kereső közösségek.