A Gondviselés felfénylett a válságban

Visszatérhetett a parlamentbe dr. Aradszki András KDNP-s képviselő, aki öt hétig volt lélegeztető gépen, miután elkapta a koronavírus-fertőzést. Újra együtt! Szívből köszönöm a baráti fogadtatást! Örömöt és meghatottságot éreztem, amikor újra e csodálatos épületbe léphettem. Köszönöm a Gondviselésnek, hogy vigyázott rám! Érd, Törökbálint, Diósd, Tárnok, Sóskút és Pusztazámor – újult erővel képviselem közös jövőnket az Ország Házában. Hajrá Magyarország! – írta közösségi oldalán a képviselő. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Képviselő úr, Békéscsabán gyermekkorában hogyan kapott vonzerőt ahhoz, hogy Krisztus követőihez csatlakozzon?

– Apai ágon evangélikusok vagyunk, evangélikus templomban kereszteltek.  Békéscsabán a hatvanas évek elején az evangélikusok alkották a többséget, ám az élénk kisebbség a katolikusokból állt. Ez utóbbiak között volt anyai nagyanyám, és édesanyám is.

Ők képezték a vonzerőt: hittanra kellett járnom, elsőáldozó voltam, bérmálkoztam, és így alakult ki vallási hovatartozásom. Az egyetemi évek kicsit lazábbak voltak ebből a szempontból. De a Jóisten olyan kegyes volt hozzám, hogy egy nagyon hívő katolikus lányt ajánlott nekem, hogy vegyem el feleségül. El is vettem, és így létrejött az együttállás ebből a szempontból is.

A teljes interjú:

Kép: FB