Lódított Brüsszel

A brüsszeli állításokkal ellentétben nem a tagállamok, hanem az Európai Bizottság szerződött a négy nyugati vakcinagyártóval – olvasható a borsonline.hu szombaton megjelent cikkében.

Az értesülés szerint a Pfizerrel, a Modernával, a Sanofival és a Janssennel kötött szerződéseken az uniós egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve olvasható, noha az Európai Bizottság szóvivője a múlt héten letagadta, hogy közük lenne a megállapodásokhoz.
Mint írták, Stephan De Keersmecker egy nyilvánvalóan megbeszélt, egyeztetett újságírói kérdésre válaszolta ezt. Az esetet azért is furcsállják, mert a szerződéseket a brüsszeli bürokrácia érzékeny (sensitive) minősítéssel látta el, mintha “titkolni akarnának valamit”.


A borsonline.hu az összefoglalóra alapozta az állításait, amely Ómolnár Miklós videómegosztó csatornáján látható. Az újságíró a szerződéseket bemutatva úgy fogalmazott, hogy az EU “minden jel szerint valami furcsa játékba kezdett” és csak az a kérdés, hogy “kinek áll érdekében mindez”. A videóban mind a négy szerződés látható az uniós biztos aláírásával.

MTI