Közösségalkotó erő a teremtésvédelem

Az erdők megtisztításakor, a természet rejtett szépségei felfedezésnek közösségalkotó ereje órási, mert ezzel nem csak a természet csodás értékeit védjük, hanem magát az embert, a nagybetűs Embert is! Mindez arra is rávilágít, hogy nem a pénz és nem a fogyasztás számít, hanem az, hogy jobban felfedezzük a magunk és a másik ember Istenarcúságát!

A kereszténydemokraták fontosnak tartják a környezet, a teremtett világ védelmét, ezért csatlakozott a párt és ifjúsági szövetsége a TeSzedd! szemétszedési mozgalomhoz – hangsúlyozta Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője Keszthelyen. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Képviselő úr, a szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. A Teremtő egyik legszebb alkotása az erdő, miért érezzük, hogy az ösvények, bokrok, faközök megtisztításával helyreállítjuk magát a teremtést?

– Mi kereszténydemokraták több mint fontosnak tartjuk a teremtett világ védelmét, mert ez morális kötelezettségünk! Ezért nem csak távolról tiszteljük a teremtett világot, hanem két kezünkkel óvjuk is, vagyis ennek szellemében nem csak gondolkodunk a környezet védelméről, hanem cselekszünk is! A környezetvédelem egyben az emberek védelmét is jelenti! S közben fontos rávilágítanunk arra, hogy az ember nem csupán egy a biológiai lények közül, hanem erkölcsi törvénynek is alá van vetve, melyet nem hághat át büntetlenül!

A teljes anyag.

Kép: mti