Hangversennyel köszönti a pápát az Imacsoport

Hangversenyt rendez a Magyar Parlamenti Imacsoport Ferenc pápa látogatásának előzetes köszöntéseként. Vejkey Imre kereszténydemokrata politikust, az imacsoport vezetőjét kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Képviselő úr, az április 25-én a Nemzeti Múzeum Dísztermében 18 órakor kezdődő koncert hogyan segítheti a jóakaratú emberek lelki ráhangolódását?

– A Magyar Parlamenti Imacsoport nagy örömmel és rendkívüli készülettel várja őszentsége Ferenc pápával való újabb találkozását, mely már a harmadik alkalom lesz, az első a magyarok szent hegyén Csíksomlyón volt (2019. június 1.), a második az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (2021. szeptember 12.) alkalmával a Hősök terén, a harmadik pedig most 2023. áprilisában lesz a Nemzet Főterén!

Ennek a készületnek a része, hogy a Szent Atya közelgő látogatása tiszteletére a Magyar Parlamenti Imacsoport & Alapítványa a Mária Országa Imaközösséggel közösen a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermébe koncertet és fogadást szervez 2023. április 25. estéjére, melyen Mága Zoltán és Szabadi Vilmos hegedűművész urak lépnek fel, továbbá Eperjes Károly színművész úr szerepel! Az est jótékony célokat is szolgál, az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével a halmozottan hátrányos gyermekeket szeretnénk támogatni! Mindezek alapján, Ferenc pápa érkezésre való lelki ráhangolódás, kedd este, az isteni szférákhoz való fordulással, továbbá adakozással is történik, mely hozzásegít minket a belső újjászületéshez!

A teljes interjú.

Kép: kdnp